VS kan in 2050 volledig op duurzame energie draaien

wind-solar

Een team van onderzoekers van de Stanford University hebben een plan dat ervoor kan zorgen dat de Verenigde Staten tegen 2050 volledig op duurzame energie kan draaien. Zij hebben een nauwkeurig onderzoek gedaan naar het energieverbruik van alle staten, en in categorieƫn verdeeld.

Nauwkeurig onderzoek van mogelijkheden per staat

De categorieƫn werden gemaakt in woonhuizen, commercieƫl, industrieƫl en transportatie. Vervolgens hebben zij de olie vraag ingecalculeerd en verdeeld over de komende 35 jaren. Per staat werd er bekeken welke vorm van duurzame energie het meest voordelig was. De staten met het meeste zonlicht waar zonne-energie nodig is en de staten gelegen aan de kust die weer ideaal waren voor offshore windenergie. Ook zijn er staten waar grote rivieren zijn die kunnen weer het beste gebruik kunnen maken van hydro elektriciteit.

De ene staat profiteert meer dan de andere van zonne-energie

Wanneer je de staat Utah als voorbeeld neemt, daar kwam uit dat er voor 40% aan onshore windenergie mogelijk is, maar ook geothermie was goed voor 8%. Zonne-energie in de vorm van CSP (concentrating solar power) waarbij gebruik word gemaakt van spiegels die het zonlicht weer reflecteert kwam 0p 28%. Maar weer minder geschikt voor reguliere zonnepanelen op de daken in Utah.

Over 15 jaar draait de vs al voor 80% op duurzame energie

Dit allemaal in perspectief genomen werd ook de natuurlijke voortgang van de energie efficiƫntie bekeken, en de onderzoekers menen dat iedere staat tegen 2030 al 80% uit duurzame energie kan behalen om de volledige transitie van 100% te maken in 2050.

De afhankelijkheid van fossiele brandstoffen word hier niet alleen mee verkleind, maar kan de gezondheid ook ten goede komen. Uit cijfers is namelijk ook gebleken dat 63.000 mensen in de VS overlijden aan de gevolgen van de luchtvervuiling.

Bron:DiscoveryNews

VS kan in 2050 volledig op duurzame energie draaien
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier 2019/2020. U kunt direct honderden euro's besparen!

Online energie vergelijken loont meer dan ooit

In 2018 hebben een record aantal mensen energieleveranciers met elkaar vergeleken. Duizenden mensen hebben met onze gratis en onafhankelijke energievergelijker honderden euro's weten te besparen. En omdat de energie prijzen in 2019 zijn gestegen verwachten wij dat nu nog meer mensen online energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste om zo zoveel mogelijk geld te besparen. Wij houden alle kosten real-time in de gaten en bieden u informatie over energie vergelijken en het vinden van de beste energiedeal.