VS op koers om netto exporteur van elektriciteit te worden

windenergie

Het Amerikaanse energiebureau EIA heeft in een studie geconstateerd dat de Verenigde Staten op koers ligt om in de toekomst een netto exporteur in elektriciteit te kunnen worden.

VS kan straks zelf energie exporteren

Door het stijgen van de gas en olieproductie en vooral in schaliegas, en het aandeel in de duurzame energieproductie kan de VS zich in de nabije toekomst zichzelf voorzien van elektriciteit en is het niet meer afhankelijk van de buitenlandse import energie.

Duurzame energie zal enorm groeien in de komende 20 jaar

Het totaal in de duurzame energiesector afkomstig van zonne-energie en windenergie zal tot aan 2040 groeien met 72%. Het rapport onderstreepte zelfs het feit dat de prognoses voor beide sectoren een centrale rol gaan spelen in de Amerikaanse energiesector.

Door de aanhoudende groei in de olie en aardgasproductie zal de VS vanaf 2020 tot en met 2030 geen energie meer hoeven in te voeren. In 2040 zal het aandeel in wind en zonne-energie twee derde van de energiebehoefte bedragen. Windenergie kan zelfs hydro energie vervangen als de grootste duurzame energiebron.

Bron: Nu.nl

VS op koers om netto exporteur van elektriciteit te worden
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!