Waarom bespaar jij energie en gas?

Waarom bespaar jij energie en gas? Is dit omdat je je leefklimaat wilt verbeteren? Of heb je financiële redenen? Waarschijnlijk het laatste want dat concludeert het Centraal Bureau voor de Statistiek. Zij hebben een onderzoek gedaan naar de redenen waarom huishoudens energie en gas besparen. Vaak blijkt dat de stimulans om te besparen is omdat we geld willen besparen.

Milieubewuster zijn moet lonen

En natuurlijk is er met dat uitgangspunt niets mis. Zo blijkt dat tweemaal per week de wasmachine aanzetten veel milieubewuster is dan vier maal de wasmachine te gebruiken. En natuurlijk bespaar je door te wachten tot jouw wasmachine compleet gevuld is. Aan halve wasjes hebben we eigenlijk ook niet veel. Het komt dan voort uit gemakzucht en dat kost je geld. Als je dus tweemaal per week een volle wasmachine hebt en een was draait bespaar je dus meer. Het scheelt aan energiekosten zo’n €30 per jaar.

Gemakzucht veroorzaakt een hogere energierekening

Hoe gemakzuchtiger we zijn des te meer betalen voor energie en gas. Continue de verlichting laten branden terwijl je niet eens aanwezig bent is ook al €30 extra per jaar. En natuurlijk is een ledlamp altijd zuiniger dan een gloeilamp. Ondanks het feit dat de gloeilamp verbannen is, gebruiken nog veel huishoudens de ouderwetse gloeilamp. Als deze kapot gaat is een ledlamp een veel beter alternatief. Het energieverbruik bij een ledlamp ligt 50% lager. Dus daar zit de winst ook.

Waarom bespaar jij energie en gas?

Eerder schreven we het artikel hoe je jouw energiekosten voor de komende winter verlagen kunt. En ook hier doen huishoudens dit om een te hoge jaarafrekening te voorkomen. Dus waarom jij energie en gas bespaart is om meer geld over te houden.  Maar besef dat elke bezuiniging naast geld ook minder CO2 uitstoot oplevert. En dat zou ook een goede reden moeten zijn om te willen besparen. Dus als je je energiekosten kunt verlagen en dat op een duurzame manier doet, sla je twee vliegen in één klap.

CO2 uitstoot met zijn allen verlagen

Zo worden huishoudens dus aangemoedigd om te kiezen voor groene energie. Groene energie dat ook in Nederland wordt geproduceerd. De algehele CO2 uitstoot wordt dan landelijk een stuk lager. Maar dan zouden er ook genoeg huishoudens moeten zijn die hier voor kiezen. Dat dit nog niet gebeurd ligt eigenlijk niet aan de huishoudens zelf. Punt is dat er nog niet voldoende duurzame energie wordt geproduceerd in Nederland. Maar kun je kiezen voor lokale geproduceerde energie dat groen is? Dan zou dat een betere keuze zijn.

De meningen onder huishoudens verschillen nogal wanneer ze gevraagd wordt of ze willen kiezen voor Nederlandse energie. Dit komt ook omdat de overheid alsmaar heffingen oplegt. Daardoor ontstaat het gevoel dat alles alleen maar duurder wordt. En wij willen natuurlijk ook iets terug zien als we investeren.

Het Noorden en Oosten van Nederland stappen het meest over

Zo gaf het CBS ook aan dat vorig jaar ruim 12% van de Nederlandse huishoudens is overgestapt. En vooral in het Noorden en het Oosten telden zij de meeste overstappers. Zij achterhaalden deze gegevens dankzij het Centraal Aansluitingenregister. Overigens zijn alleen particuliere aansluitingen bekeken van mensen die in de onderzochte periode op hetzelfde adres verbleven.

Welke keuze je ook maakt het is altijd goed

Duurzame energie is een super goede keuze maar alleen als je daar ook het nut van inziet. Jij bepaalt welk product je afneemt en of dat nu groen of grijs is dat kies jij. De meesten onder ons stappen elk jaar over. Want we weten door ieder jaar te beginnen met energie vergelijken dat het beter is voor onze portemonnee. Ben je al zo ver dat je mag overstappen? Dan kun je met de energievergelijker alle kanten op. Welke optie jij ook kiest om te willen vergelijken. Elke optie levert altijd een aantal goedkope energieleveranciers op.

Waarom bespaar jij energie en gas?
1 beoordelingen 8 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier 2019/2020. U kunt direct honderden euro's besparen!

Online energie vergelijken loont meer dan ooit

In 2018 hebben een record aantal mensen energieleveranciers met elkaar vergeleken. Duizenden mensen hebben met onze gratis en onafhankelijke energievergelijker honderden euro's weten te besparen. En omdat de energie prijzen in 2019 zijn gestegen verwachten wij dat nu nog meer mensen online energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste om zo zoveel mogelijk geld te besparen. Wij houden alle kosten real-time in de gaten en bieden u informatie over energie vergelijken en het vinden van de beste energiedeal.