Wanneer is het juiste moment om te wisselen van energieleverancier?

energierekening vergelijken

Dus uw einddatum van uw huidige energiecontract is in zicht en u wilt graag weten wanneer het juiste moment geschikt is om over te stappen naar een andere energieleverancier? Het eerste antwoord staat hierboven al vermeld, want u kunt het beste overstappen wanneer uw einddatum in zicht is, zo voorkomt u een overstapboete die u in rekening kan worden gebracht en dat is zonde.

We willen geld besparen op de energierekening

De achterliggende gedachte bij u is waarschijnlijk geld besparen op uw maandelijkse energiekosten want deze nemen een grote hap uit uw budget weg. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat uw energiecontract voor onbepaalde tijd is, en in dat geval kunt u sowieso overstappen naar een andere energieleverancier.

Check uw einddatum op uw energiecontract eerst

Dus nadat uw einddatum van uw energiecontract is afgelopen dat is voor u het juiste moment om te wisselen van energieleverancier. Belangrijk is het verbruik van energie en gas over het afgelopen jaar, want met deze cijfers kunt u een precieze energievergelijking maken. Wanneer u deze niet heeft zorg dan dat u deze informatie verzameld, anders is de energievergelijking een schatting.

Starten met een energie vergelijk

Dus zit u er klaar voor en heeft u alles bij de hand? Dan kunt u in dat geval direct beginnen met energie vergelijken. Het zoeken naar de goedkoopste energie kan nu beginnen. Houd er wel rekening mee dat u een energie vergelijk maakt op basis van uw gemiddelde gebruik over een jaar, dus wanneer uw energieverbruik toeneemt of afneemt zal dit niet zorgen voor een lager voorschotbedrag.

Eindafrekening afwachten? Hoeft niet

Soms zijn er klanten die niet durven te wisselen van energieleverancier omdat ze hun eindafrekening willen afwachten. U weet zelf of u meer heeft verbruikt of niet, dus u kunt voor de zekerheid een hoger verbruik aangeven om verrassingen te voorkomen. U hoeft in ieder geval niet bang te zijn om over te stappen want dit kan u juist veel geld besparen laat u daarom ook niets anders wijs maken.

Kies 1 jaar met een welkomstpremie

Bijbetalen bij het wisselen van energieleverancier gebeurt alleen wanneer je je contract vroegtijdig opzegt vandaar dat wij aangeven dat u het beste kunt wisselen na uw einddatum. Ook is het afsluiten van een energiecontract van een jaar een pré zodat u met het verstrijken van de maanden alvast kunt gaan rondkijken. Veel energieleveranciers bieden u namelijk aantrekkelijke welkomstpremie’s zodat u eigenlijk niets anders kunt dan overstappen.

Stap ieder jaar over niet eens in de drie jaar

Een welkomstpremie bij een één jarige overeenkomst is veelal beter dan de welkomstpremie’s die geboden worden bij een drie jarige overeenkomst. De korting mag misschien hoog lijken maar u verbind zich dan ook drie jaar lang aan de energieleverancier waardoor u in de tussentijd niet mag overstappen zonder een boete hiervoor te betalen.

Wanneer is het juiste moment om te wisselen van energieleverancier?
5 beoordelingen 9.6 gemiddeld

1 gedachte over “Wanneer is het juiste moment om te wisselen van energieleverancier?

  1. IK stap ieder jaar over. Maar doe dat zo`n maandje voor het eind van de looptijd. Nu staat er bij u nergens iets over gratis overstappen zonder de welkomstpremie mis te lopen. Hoelang dat van te voren kan, zodat ik per einddatum direct een nieuwe energieleverancier heb, daar zijn wel regels voor maar die zie ik nergens bij u. Wat zijn die regels?

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!