Wat doet mijn netbeheerder?

Uw netbeheerder is verantwoordelijk voor het transporteren van energie en gas naar uw woning. Sommige mensen denken dat de energieleverancier dit doet, dit is niet het geval. De energieleverancier regelt uw administratie en de energierekening. Zij maken de energie- en gasprijzen op. Maar het daadwerkelijke transport tot aan uw stopcontact en het gas dat u krijgt dat word door de netbeheerder gefaciliteerd.

Netbeheerder per regio

Netbeheerders zijn belast met verschillende taken: zij moeten bijvoorbeeld leidingen aanleggen, maar sluiten ook slimme meters en andere meters aan. Ook de registratie van uw energie en gasaansluiting word door de netbeheerder verzorgd. Er zijn meerdere netbeheerders in Nederland die weer worden toegewezen aan een specifieke regio. Weet u niet onder welke netbeheerder u valt? Dan kunt u dit raadplegen op EANcodeboek.nl.

TenneT en de Gasunie

Voor het gasnetwerk en het elektriciteitsnetwerk zijn twee verschillende bedrijven aangewezen. Voor het Nederlandse gasnetwerk is dat de Nederlandse Gasunie en voor ons elektriciteitsnetwerk is dit TenneT. Als er storingen zijn op het elektriciteitsnetwerk of gasnetwerk dan moeten de netbeheerders deze storingen verhelpen. Groot en klein onderhoud wordt ook uitgevoerd door de netbeheerder. Op die manier is onze energie en gaslevering gewaarborgd.

Overstappen naar een andere netbeheerder?

Omdat we in onze Energiemarkt vrij kunnen overstappen zou u bijna ook denken dat dit ook kan met netbeheerders. Het antwoord hierop is helaas nee, de netbeheerders worden toegewezen en hiermee kunt u dus niet overstappen. Wel kunt u wisselen van netbeheerder als u naar een andere regio verhuisd. De netwerkkosten en transportkosten in uw energierekening liggen dus vast, maar de leveringsprijzen voor energie en gas niet. U kunt hierop dus wel flink geld besparen.

Netbeheerder zoeken op EANcodeboek.nl

Als u energie terug levert aan het elektriciteitsnetwerk dan krijgt u daar een vergoeding voor van de energieleverancier. Dit dient wel doorgegeven te worden aan uw netbeheerder, zij kunnen dan ons elektriciteitsnetwerk beter controleren. Als u dus energie teruglevert dan krijgt u daarvoor een aparte EAN code, u heeft dan een EAN code waarmee u energie afneemt en een EAN code waarmee u energie teruggeeft.

 

 

Wat doet mijn netbeheerder?
4 beoordelingen 7.5 gemiddeld

Energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen?

Energie vergelijken en de goedkoopste energie aanvragen? Met onze energievergelijker kunt u alle energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen. Vergelijk alle aanbieders online en profiteer van aantrekkelijke energie aanbiedingen. Huishoudens kunnen al snel honderden euro's besparen. Bedrijven kunnen zelfs duizenden euro's besparen. Start direct met energie vergelijken en bereken uw voordeel. Grote kans dat u kan besparen op uw energierekening.

Overzicht van de beste energie aanbiedingen op donderdag, 18 juli 2019

Voor het laatst bijgewerkt op donderdag, 18 juli 2019.

Een reactie plaatsen