Wat doet mijn netbeheerder?

Uw netbeheerder is verantwoordelijk voor het transporteren van energie en gas naar uw woning. Sommige mensen denken dat de energieleverancier dit doet, dit is niet het geval. De energieleverancier regelt uw administratie en de energierekening. Zij maken de energie- en gasprijzen op. Maar het daadwerkelijke transport tot aan uw stopcontact en het gas dat u krijgt dat word door de netbeheerder gefaciliteerd.

Netbeheerder per regio

Netbeheerders zijn belast met verschillende taken: zij moeten bijvoorbeeld leidingen aanleggen, maar sluiten ook slimme meters en andere meters aan. Ook de registratie van uw energie en gasaansluiting word door de netbeheerder verzorgd. Er zijn meerdere netbeheerders in Nederland die weer worden toegewezen aan een specifieke regio. Weet u niet onder welke netbeheerder u valt? Dan kunt u dit raadplegen op EANcodeboek.nl.

TenneT en de Gasunie

Voor het gasnetwerk en het elektriciteitsnetwerk zijn twee verschillende bedrijven aangewezen. Voor het Nederlandse gasnetwerk is dat de Nederlandse Gasunie en voor ons elektriciteitsnetwerk is dit TenneT. Als er storingen zijn op het elektriciteitsnetwerk of gasnetwerk dan moeten de netbeheerders deze storingen verhelpen. Groot en klein onderhoud wordt ook uitgevoerd door de netbeheerder. Op die manier is onze energie en gaslevering gewaarborgd.

Overstappen naar een andere netbeheerder?

Omdat we in onze Energiemarkt vrij kunnen overstappen zou u bijna ook denken dat dit ook kan met netbeheerders. Het antwoord hierop is helaas nee, de netbeheerders worden toegewezen en hiermee kunt u dus niet overstappen. Wel kunt u wisselen van netbeheerder als u naar een andere regio verhuisd. De netwerkkosten en transportkosten in uw energierekening liggen dus vast, maar de leveringsprijzen voor energie en gas niet. U kunt hierop dus wel flink geld besparen.

Netbeheerder zoeken op EANcodeboek.nl

Als u energie terug levert aan het elektriciteitsnetwerk dan krijgt u daar een vergoeding voor van de energieleverancier. Dit dient wel doorgegeven te worden aan uw netbeheerder, zij kunnen dan ons elektriciteitsnetwerk beter controleren. Als u dus energie teruglevert dan krijgt u daarvoor een aparte EAN code, u heeft dan een EAN code waarmee u energie afneemt en een EAN code waarmee u energie teruggeeft.

 

 

Wat doet mijn netbeheerder?
4 beoordelingen 7.5 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euroā€™s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.