Wat is Dubbel en Enkeltarief?

logo informatie

Voor enkeltarief betaalt u een standaard vast tarief, afgesproken met uw energieleverancier, en daarvoor heeft u een enkele meter. Een enkele meter heeft 1 actieve teller. Voor dubbeltarief zijn er twee tarieven, aangeduid in dal en laag-uren (snacht’s) , en piek en normaal-uren. Voor het dubbeltarief heeft u een dubbele meter dat wil zeggen: een meter met twee actieve tellers. Dal-uren gaan in op werkdagen om 23:00 tot 07:00 en tijdens de weekenden en feestdagen. Tijdens de dal en laag-uren betaalt u een lager tarief dan tijdens de normaal en piek-uren.

Uitzondering Limburg en Noord-Brabant

De toepassing piek/dal tarief geld voor regio Limburg en Noord-Brabant. Het dal-tarief gaat in op werkdagen om 21:00 tot 07:00 en weekend, feestdagen.

Wilt u liever overstappen op een dubbeltarief en heeft u een enkele meter? Dan kunt u contact opnemen met uw regionale netbeheerder deze kunnen de meter aanpassen voor u.

Wat is Dubbel en Enkeltarief?
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euroā€™s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.