Wat is Energiebelasting

Energiebelasting is de heffing die u betaalt over uw afgenomen elektriciteit en gas. De te betalen energiebelasting is bedoeld om mensen aan te sporen zuiniger om te gaan met energie. De energiebelasting is onderdeel van uw maandelijkse energiefactuur. De Energieleverancier draagt dit vervolgens weer af aan de belastingdienst.

Hoogte van de Energiebelasting

De hoogte van de energiebelasting hangt af van uw persoonlijke verbruik. Dan is er ook de belastingvermindering deze word weer verrekend met uw energiebelasting. De hoogte word onderverdeeld in verblijfsruimten, bijvoorbeeld: eengezinswoningen en voor niet-verblijfsruimten bijvoorbeeld: een gehuurde garage of loods. De belastingvermindering word ieder jaar vastgesteld en berekent per aansluiting. De belastingvermindering is al automatisch verrekend in uw energierekening. Mocht u minder Energiebelasting betalen dan de vastgestelde belastingvermindering? dan betaalt u toch het vastgestelde bedrag van de belastingvermindering. Dit geld ook voor groene stroomverbruikers. Gaat u verhuizen en wisselt u van Energieleverancier? Dan word de belastingvermindering naar evenredigheid u in rekening gebracht.

  • Voor verblijfsruimten: € 318,62 ( ex btw )
  • Voor niet verblijfsruimten: € 119,62 ( ex btw )

Ook BTW betalen over de Energiebelasting

In de wet van de omzetbelasting is vastgelegd dat u belasting betaalt over goederen en diensten en/of geleverde producten en dat geld dus ook voor de energiebelasting helaas. U betaalt zelfs btw over de energie en de energiebelasting dit is 21%. De overheid gebruikt deze belasting weer om in duurzame projecten te investeren. Energieleveranciers worden hiermee ook aangespoord om duurzamere vormen van energie te produceren.

Zonnepanelen eigenaars en opwekkers van Energie betalen die ook belasting?

Ja, ook zogenoemde zelf opwekkers van duurzame energie zoals ondernemers die met hun bedrijf door middel van zonnepanelen of biomassa zelf hun energie opwekken betalen belasting. De verbruikte elektriciteit minus de opgewekte elektriciteit dat is het netto verbruik, en over het netto verbruik betaalt u de belasting.

Wat is Energiebelasting
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!