Wat is ’s nachts de ideale temperatuur?

Veel mensen vragen zich af wat de ideale temperatuur is gedurende de nacht. En welke temperatuur kunt u instellen als u thuis vloerverwarming heeft? In dit artikel geven we u antwoord op de vraag: wat is ’s nachts de ideale temperatuur?

Zet de thermostaat een graadje lager

U komt het beste tot rust als u slaapt in een koele slaapkamer. Er is daardoor namelijk meer zuurstof, waardoor u gemakkelijker in slaapt kunt vallen. Bovendien slaapt u ook dieper en is het gezonder. De verwarming lager zetten is niet alleen goed voor uw nachtrust, maar ook voor uw gezondheid. Zet de thermostaat daarom bij voorkeur terug naar 15 graden Celsius. Dat is de perfecte rusttemperatuur. Dit resulteert tot een jaarlijkse besparing van circa 80 euro. Dat is toch snel verdiend.

Vloerverwarming

Beschikt u thuis echter over vloerverwarming? Dan gelden er andere ‘regels’. Laat uw woning bij voorkeur niet zover afkoelen, omdat het dan juist weer veel energie kost in de ochtend om het weer warm te krijgen. Indien u thuis vloerverwarming heeft, kunt u de thermostaat daarom beter op 18 graden Celsius zetten.

Temperatuur in de slaapkamer

Eigenlijk kan de verwarming wel uit de slaapkamer gehaald worden. Deze kunt u namelijk prima aan laten staan. Daarmee kunt u namelijk al gauw 50 euro op jaarbasis besparen. Gebruik liever een extra deken of een kruik om het warmer te krijgen. Ook een vloerdeken wordt aangeraden. Dat is lekker warm als u uit bed stapt.

Kies voor een slimme thermostaat

’s Nachts de ideale temperatuur instellen? Dan kunt u natuurlijk ook kiezen voor een slimme thermostaat. Dit handige apparaatje zet de temperatuur automatisch lager als u zich niet meer in de woonkamer begeeft. Voordat u gaat slapen, gaat de slimme thermostaat de temperatuur al iets omlaag zetten. Er zijn talloze slimme thermostaten waar u uit kunt kiezen en dit zijn zeker erg handige apparaatjes.

Besparen op uw energierekening?

Als u ’s nachts de ideale temperatuur instelt, zult u al flink besparen op uw energierekening. Echter zijn er nog andere methoden hoe u kunt besparen. U kunt er namelijk ook voor kiezen om ieder jaar over te stappen van energieleverancier. Dat werkt gelukkig erg eenvoudig. U kunt namelijk energie vergelijken via ons handige vergelijkingssysteem. U voert hier simpelweg uw postcode + huisnummer en verbruik in en op basis daarvan berekent de energievergelijker welke aanbieder het voordeligste is. De goedkoopste energieleverancier staat altijd bovenaan.

Wat is ’s nachts de ideale temperatuur?
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.