Wat is stadsverwarming

logo informatie

Stadsverwarming is restwarmte. Door middel van waterleidingen aangesloten op een netwerk word uw huis verwarmd zonder tussenkomst of opwekking van gas. Deze manier van verwarmen is milieuvriendelijker en er word veel minder aan fossiele brandstoffen verbruikt zoals dat wel gebruikt word bij een centrale verwarming ( CV).

Het verschil tussen CV en stadsverwarming

Een CV word met behulp van gas verwarmd, bij stadsverwarming is dat niet zo. Als u stadsverwarming heeft hangt er dus ook geen CV ketel in huis. Omdat er ook geen boiler is, voorziet uw gemeente ook het warme water uit uw kraan vanaf het netwerk.

Wat kost Stadsverwarming

De tarieven voor uw stadsverwarming worden vastgesteld door uw gemeente. De tarieven wijken in de regel niet veel af van de reguliere gastarieven. In de berekening dient uw gemeente daar ook rekening mee te houden volgens de voorwaarden van Energiened.

En dan is er nog: Blokverwarming

Bij blokverwarming word een hele rij woningen verwarmd door middel van een collectieve ketel die is aangesloten op een warmtenet.

Hoe zit dat dan met overstappen?

U kunt niet overstappen wanneer u aangesloten bent op het warmtenet. Uw gemeente voorziet de huizen die aangesloten zijn op het netwerk van stadswarmte. Mocht u willen overstappen naar een Energieleverancier met betrekking tot uw elektriciteit? Dat kan wel!

Bij het overstappen kunt u aanvinken dat u stadsverwarming heeft. De vergelijker toont dan alle energieleveranciers met alleen een stroomaanbieding.

 

Wat is stadsverwarming
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!