Wat zijn transportkosten en leveringskosten

Transportkosten zijn de kosten die gemaakt worden door het transporteren van uw  energielevering op het bestaande elektriciteits en gasnetwerk. Transportkosten word ook wel als netwerkkosten vernoemd op uw factuur.  Alle Energieleveranciers in Nederland maken gebruik van dit netwerk. De energieleveranciers betalen deze kosten uiteindelijk weer aan de netbeheerders. Iedereen met een energie aansluiting moet transportkosten betalen. Bij het aangaan van een contract gaat u automatisch ook een transportcontract aan met een netbeheerder. Uw energieleverancier brengt u dit weer in rekening. Van het geld van de transportkosten word het elektriciteits netwerk weer onderhouden. Uw netbeheerder is ook degene die u aan en afsluit op het elektriciteits en gasnetwerk. Onder transportkosten valt ook het capaciteitstarief, dit houd in dat uw netwerkbeheerder kosten maken moet voor de capaciteit aan stroom die u geleverd word. Hoe meer stroom en gas u verbruikt hoe meer u hiervoor betalen moet. Iedere regio heeft een aangestelde netwerkbeheerder deze kunt u niet kiezen.

Leveringskosten vermeld op uw factuur?

Nu rijst de vraag: is er een verschil tussen transportkosten en leveringskosten? Ja, hier zit een verschil in. Deze kosten staan dan ook los van elkaar. Het is logisch dat u soms niet begrijpt hoe uw energierekening nu precies opgebouwd is. Vandaar dat  wij u dit hier uitleggen. De leveringskosten zijn de kosten die gemaakt worden door de energieleverancier die uw elektriciteit en/of gas levert. Let u bij het kiezen van een leverancier dan ook goed op hoeveel deze kosten bedragen, want hierop kunt u  flink besparen. De transport en leveringskosten nemen zo’n 30% van uw energierekening in. Energievergelijking.nl heeft een overzichtelijke vergelijker waar alle kosten duidelijk zijn vermeld.

Energiekosten en energieprijzen vergelijken

Maak een onafhankelijke energievergelijking en vergelijk de energiekosten van alle energieleveranciers op basis van uw persoonlijke energieverbruik en voorkeuren. U ziet bij ons direct welke energieleverancier het goedkoopste is en hoeveel u kunt besparen op uw energierekening. Maak nu een onafhankelijke energievergelijking en bespaar direct op uw energierekening via onze gratis overstapservice.

Wat zijn transportkosten en leveringskosten
4 beoordelingen 8 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!