Weer €12 mrd voor SDE+ in 2018

Voor volgend jaar is er weer €12 miljard beschikbaar gesteld voor de SDE+. Voor dit jaar was dat bedrag hetzelfde zo schrijft RTLZ. Er kunnen weer aanvragen worden ingediend voor duurzame energieprojecten. In de eerste ronde van 2018 zal er €6 miljard vrijkomen en in het najaar weer €6 miljard.

Aanvragen SDE+ kunnen weer worden ingediend

Aanvragers kunnen een subsidie indienen voor windenergie, zonne-energie, biomassa en geothermische projecten. Het zijn kostbare projecten die de aanvrager niet volledig kan financieren. De focus ligt dan ook op de duurzame energieproductie waarbij er zo min mogelijk kosten worden gemaakt. De projecten worden eerst gekeurd voordat er een subsidie wordt verstrekt. Offshore windenergie projecten zullen uit een andere regeling worden betaalt. Dit heeft te maken met het feit dat Offshore windenergieprojecten steeds goedkoper worden.

Windenergieprojecten steeds goedkoper

De verwachting is dan ook dat hiervoor geen subsidies meer worden verstrekt de komende jaren. Dankzij de SDE+ regeling zullen duurzame energieprojecten in de toekomst geen subsidie meer nodig hebben. Omdat de kosten daarvoor alsmaar goedkoper worden. De productie van duurzame energie is op dit moment nog altijd duurder dan de productie van grijze energie. Aanvragers concurreren met elkaar om een subsidie te krijgen. Degene die de laagste kosten maakt met zijn project krijgt de subsidie toegekend.

Percentage duurzame energie bijna 6%

De overheid hoopt in 2030 de CO2 uitstoot gereduceerd te hebben tot 49%. Er zijn projecten waar de CO2 uitstoot gereduceerd kan worden maar niet vallen onder de SDE+ regeling. Daar wordt volgend jaar bekeken hoe deze op een andere manier ondersteuning kunnen krijgen. Nederland heeft het percentage van 6% duurzame energieproductie nog  niet behaald. Zij moeten in 2023 16% duurzame energie opwekken.

Weer €12 mrd voor SDE+ in 2018
2 beoordelingen 9 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.