Weer hogere energierekening voor Belgen door Turteltaks

belgische vlag
Vorig jaar kregen de huishoudens in Belgiƫ al te maken met een stijging in de kosten voor de energierekening deze bedroeg toen 35%. Nu blijkt uit een bericht van Moneytalk.be dat er vanaf morgen een nieuwe prijsstijging aankomt. Het gaat hierbij om de ingevoerde Turteltaks.

Hogere energierekening als compensatie voor certificaten groene stroom

De Turteltaks is ingevoerd als compensatie voor de kosten van de groencertificaten. De energierekening voor de Belgische huishoudens zal hiermee met ā‚¬100 duurder worden op jaarbasis. De energiebedrijven hebben tevens besloten om deze prijsverhoging door te voeren op de maandelijkse voorschotnota. De gemiddelde ā‚¬100 verhoging zal zo in termijnen worden betaald.

Vooralsnog drie energiebedrijven voeren verhoging door

Energiebedrijven Electrabel, Luminus en Eni zullen deze verhoging morgen op 2 maart 2016 gaan doorvoeren. Ieder huishouden betaalt daardoor tussen de 8 en 10 euro per maand extra. Maar de stijging zal meevallen voor de huishoudens omdat de tarieven voor gas weer gedaald zijn. Dankzij lage olieprijzen profiteert ook Belgiƫ van goedkopere gasprijzen.

De Turteltaks is afhankelijk van het energieverbruik dus wanneer men boven de 5000 kilowattuur aan energie uitkomt kunnen zij dus rekenen op een hogere stijging van de energierekening. Ook is de BTW in 2015 al verhoogd van 6% naar 21% en krijgen Vlaamse huishoudens niet meer de eerste 100 kilowattuur gratis zoals dat voorheen wel het geval was.

Belgiƫ vergelijkt steeds meer en stapt over

Door de vele stijgingen zoeken ook inwoners van Belgiƫ steeds meer naar een goedkopere energieleverancier. Begin januari van dit jaar werd er al een stijging gemeten en is 3.5% van de bevolking al overgestapt naar een andere energieleverancier. Zelfs 4.18% van de Belgen stapten over naar een goedkoper gasproduct.

Geen hogere energierekening? Start met energie vergelijken

Ook terugleveranciers van zonne-energie kregen in Vlaanderen te maken met de stijgingen: Zij moesten 50% extra betalen bovenop de voorgeschoten maandbedragen. Ook in Nederland hebben zonnepaneeleigenaren te maken met een verlaging van de energieprijzen die betaalt worden per kilowattuur aan zonne-energie. Vorig jaar stapten er in Nederland al ruim 15% over naar een goedkopere energieleverancier. Wacht daarom niet af wat de volgende verhoging doet en start meteen met energie vergelijken op EnergieVergelijking.nl.

Weer hogere energierekening voor Belgen door Turteltaks
2 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euroā€™s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.