Werk van ACM brengt 1.2 miljard aan besparing op voor consument

Dankzij inspanning van de ACM is er 1.2 mrd euro bespaard ten opzichte van de consument. De autoriteit bracht haar jaarverslag naar buiten afgelopen donderdag. Vooral in de energiesector en telecommunicatiesector bleken deze cijfers.

ACM speelde rol bij transportkosten

De ACM heeft zich hard gemaakt met betrekking tot de tarieven in de energiesector, ze hebben ingegrepen in de transportkosten voor energie en daarvoor een maximaal tarief vastgesteld. Ook werden bedrijven vermeld aan de consument die hun afspraken verzuimden. Zo werden er ook boetes uitgedeeld wat 8 miljoen euro opleverde.

Zorgverzekeraars worden scherper in de gaten gehouden

In de zorgverzekeringsmarkt werden de consumenten ook aangemoedigd door de ACM om eens goed om hun heen te kijken waar het overstappen van zorgverzekeraar betrof. Zij zullen deze markt de komende periode onder de loep nemen om de voortgang daarvan te bekijken. Zorgverzekeraars worden op de kop getikt wanneer zij zich niet aan de afspraken houden. En wanneer blijkt dat de verzekeraars een dominantie rol gaan spelen zal de ACM hierin ook gaan optreden.

Energieleveranciers vanaf nu verplicht om alle transacties te registreren

Voortaan moeten ook alle energieleveranciers hun overeenkomsten van gas en stroom verplicht gaan melden. ACER een organisatie van samenwerkende energietoezichthouders van Europa zal vanaf nu alle overeenkomsten op internationaal niveau gaan registreren en volgen. Wanneer er het vermoeden rijst dat er sprake is van een overtredend bedrijf dan zullen de toezichthouders hoge boetes gaan opleggen.

Voorkennis? Ook kenbaar maken

De energieleveranciers moeten hun kennis die zij hebben over een te sluiten energiecentrale bijvoorbeeld ook aangeven, zo is er voor alle partijen duidelijkheid en zorgt het voor de balans op de energiemarkt waar de consument uiteindelijk beter van word.

Bron: Nu.nl

Werk van ACM brengt 1.2 miljard aan besparing op voor consument
2 beoordelingen 9 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!