Willem Alexander Centrale gesloten door Nuon per 1 april 2013

Nuon heeft gisteren de medewerkers van de Centrale in Buggenum ingelicht dat het per 1 april 2013 gesloten word. Door de lage energie prijzen in combinatie met de hoge kosten van de Centrale was het voor Nuon niet meer rendabel. Hiermee verliezen 140 mensen hun baan. Zij kunnen op een sociaal plan terugvallen.

De centrale is in 1993 in bedrijf genomen als een demonstratie stoom en gas centrale en werkt op koolvergassing. Door middel van kolenvergassing word steenkool omgezet in gas het gas word gereinigd en de zwavel word eruit gehaald. Hierdoor word het een schoon gas gelijk aan aardgas. Maar deze technologie is tijdrovend en erg duur. Er waren eerst plannen om op grote schaal biomassa bij te stoken maar ook dit maakte het ondanks de subsidie’s ervoor niet rendabel genoeg. Nuon start met de sluiting per april en zal de werkzaamheden tot ontmanteling van de centrale in gang zetten.

Willem Alexander Centrale gesloten door Nuon per 1 april 2013
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!