Wind vervangt kolen in Nieuw-Zeeland

 

Het aandeel in elektriciteit uit hernieuwbare bronnen in Nieuw-Zeeland bedroeg vorig jaar 80%. Het ministerie van Business, Innovation and Employment heeft de nieuwste cijfers weergegeven, en zijn afkomstig uit bronnen zoals: Aardwarmte, waterkracht, windenergie, en biogas technologie.

Sinds 2009 nam het aandeel al toe

 

In vergelijking met 2013 nam 2014 een groter aandeel in beslag, vooral aardwarmte steeg het meest. Uit geothermische projecten werd 6.847 GWh opgewerkt, en haalde hiermee het aandeel in aardgas productie in voor het eerst sinds 40 jaar. Windenergie projecten genereerden 2187 GWh in 2014, dit is een stijging van 9.4% ten opzichte van 2013.

Aandeel windenergie overstijgt kolenproductie

Door de stijging haalde windenergie voor het eerst het aandeel in kolen in, de energie opgewekt uit fossiele brandstoffen daalde met 18.4%. De productie uit zowel gas als kolencentrales daalde met 18%. Alleen olie en restwarmte zagen een toename in de elektriciteitsproductie in de categorie fossiele brandstoffen.

Nieuw-Zeeland heeft doelstellingen om 90% van haar elektriciteit uit duurzame energie te behalen in 2025.

Wind vervangt kolen in Nieuw-Zeeland
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!