Windenergie op land ontvangt meer SDE+ subsidie

logo henk kamp

Minister Kamp heeft besloten om meer subsidie toe te kennen aan windenergie op land, dit moet voorkomen dat offshore windenergie teveel aan subsidie energie krijgt.

Het KNMI heeft een zogeheten windkaart gerealiseerd waar alle Nederlandse gemeenten zijn ingedeeld in 4 windbeheren elk met een aparte windsnelheid.

Het bied ook kansen om projecten te ondersteunen waar windenergie word geproduceerd maar dat heeft te kampen met wisselende windsnelheden. Windenergie op land moet de ruimte krijgen om te groeien in capaciteit, het doel van het kabinet en de provincie’s is om in 2020 6000 MW aan windenergie op land te plaatsen.

Voor energieleveranciers is het momenteel lonend om duurzame energie projecten op te zetten met behulp van de subsidieregelingen. De wijziging in de SDE+ moet zorgen voor een extra stimulans om zoveel mogelijk capaciteit te behalen in windenergie op land.

Bron: Agriholland

Windenergie op land ontvangt meer SDE+ subsidie
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euroā€™s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.