Windenergie op zee groeit fors de komende jaren

logo windpark

Volgens de Brits-Aziatische bank HSBC zal windenergie op zee fors groeien. In 2020 is het  geïnstalleerde vermogen zelfs verzesvoudigd. Het Verenigd Koninkrijk zal 11 GW aan windenergie gestald hebben gevolgd door China en Duitsland ( 10 GW en 7 GW ).

 Geïnstalleerd vermogen word geraamd op 43 GW over 6 jaar

De totale capaciteit aan windenergie zal liggen op 43 GW in 2020. De bank verwacht dat na 2015 windenergie aan kop zal staan qua groei. In het Energieakkoord staat dat Nederland 4,5 GW aan windenergie zal plaatsen op zee voor 2023. De capaciteit van windenergie is mede afhankelijk van de afstand. De windmolens worden ver uit de kust geplaatst omdat het zo meer stroom opwekken kan dankzij de harde wind. Tevens is er daardoor minder overlast voor omwonenden.

Momenteel word er met deze vorm van duurzame energie de meeste winst behaald. Nieuwe technieken zorgen voor gemonitoorde onderhoud bij uitval, en lagere onderhoudskosten. Voorheen waren er al zorgen over de kosten voor windenergie. Daarom worden er steeds nieuwe technieken ontwikkeld om de productie van windenergie aantrekkelijker te maken.

Windenergie op zee groeit fors de komende jaren
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!