Windenergie VS word goedkoper dan gas zonder subsidie

windmillvs

Windenergie in de Verenigde Staten zal in de komende tien jaar goedkoper worden dan gas en dat zonder energie subsidie. Dit heeft US Energy Department in een analyse naar buiten gebracht.

Windenergie nu nog gesubsidieerd

De lagere kostprijzen en de verbeterde technieken zullen de prijzen voor windenergie drukken. Zelfs nu er een subsidie energie van 23 dollar per megawattuur word verstrekt. Dankzij de subsidie word de vraag naar windenergie steeds hoger.

Windenergie kan concurreren met fossiele energie

Windenergie bied een sterke positie in de duurzame energie markt en is in de VS nu al de meest concurrerende optie. Wanneer er voldoende zal worden geïnvesteerd en genoeg inzet is, zal windenergie de komende jaren de schoonste en goedkoopste vorm van energie worden.

Kostprijzen voor windenergie al gedaald in sommige staten

De staten Iowa en South Dakota hebben de kostprijzen voor het exploiteren van een windmolenpark al zien dalen met meer dan een derde. Waar er in 2008 nog 71 dollar per megawattuur werd betaald, was dat in 2013 nog maar 45 dollar per megawattuur. De verwachting is dat de kosten nog meer zullen dalen tot en met maar liefst 50%.

Bron: Bloomberg

 

Windenergie VS word goedkoper dan gas zonder subsidie
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!