Windenergie wereldwijd gegroeid met 42% in 2014

windfarmamerica

Uit het jaarlijkse gepubliceerde rapport van Word Wind Energy Market Update is te zien dat het aantal windinstallatie’s vorig jaar is toegenomen met 42%. Vooral het belang van China, Duitsland en de Verenigde Staten komen hierin naar voren. Dankzij het beleid om windinstallatie’s versnelt te kunnen installeren heeft hieraan bijgedragen.

Andere grote landen zoals Braziliƫ, Canada, Frankrijk en Turkije hebben een duit in het zakje gedaan om een sterke fundering voor windenergie neer te zetten. De industrie maakte een belangrijke ontwikkeling en groei door de afgelopen jaren. In de VS en Duitsland zie je de grootste leveranciers van wind, samenwerkingen met Vestas, Siemens, GE Energy, Goldwind en andere bedrijven.

Het hoogste record in 2014 dat werd geplaatst aan capaciteit is 51.2 GW, waardoor de totale capaciteit aan windenergie aan het eind van het jaar 372 GW bedroeg. AziĆ« is leider met het meest geĆÆnstalleerde capaciteit 37.3%, gevolgd door Duitsland met 5.1 GW, VS met 4.9 GW. BraziliĆ« verdrievoudigde haar windenergie aandeel met 2.8 GW.

Windenergie wereldwijd gegroeid met 42% in 2014
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euroā€™s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.