Winning aardgas met 20% verlaagd

aardgasput

Volgens cijfers van het CBS is de winning van aardgas in 2014 met 20% verlaagd. Ook de netto export in aardgas zag een daling van 25%. Het verbruik vorig jaar nam zelfs af met 13%.

Minder vraag naar aardgas

De vraag naar aardgas nam af door de zachte winter die Nederland doormaakte in het najaar van 2013. De maatregelen die werden genomen door de overheid in verband met de hevige aardbevingen in Groningen zorgde voor de verlaging van 20%.

Verkoop diesel en benzine ook afgenomen

We hebben in 2014 met zn allen 38 mrd kubieke meter aan gas verbruikt, dat is 13% minder dan het jaar ervoor. In vergelijking met 1982 is het verbruik ongeveer even laag. Het verbruik van aardolie is ook met 3% verminderd, de verkoop van benzine en diesel word steeds minder verkocht, dit is deels te danken aan energiezuinige auto’s die gebruik maken van elektriciteit of aardgas.

Kernenergie en duurzame energie nemen toe

Exacte cijfers zijn niet te melden, doordat er ook veel autobezitters over de grens tanken, en deze cijfers zijn nog niet in kaart gebracht. Een toename was wel te zien in het verbruik van steenkool van 10%. De industrie heeft dit nodig voor de staalproductie. Ook kernenergie, en duurzame energie en biomassa zagen een lichte groei. Binnenkort presenteert het CBS cijfers over het aandeel duurzame energie in Nederland.

Bron: CBS

Winning aardgas met 20% verlaagd
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!