Winst Gazprom gedaald met 86%

gaswinning

Het Russische gasbedrijf Gazprom heeft haar winst over vorig jaar zien dalen met dik 86%. Dit is het gevolg van de steeds lager wordende roebel.

Winst enorm gedaald

Vorig jaar meldde Gazprom nog een winst van 1,165 mrd roebel, deze is nu blijven steken op 157 mrd roebel. Het Russische bedrijf leent haar geld op de markten in dollars. Maar door het dalen van de roebel moet Gazprom nu meer betalen en dat resulteert in een kostenpost van 400% aan stijgingen.

Gazprom voelt sanctie’s EU

Gazprom heeft nu wel te lijden onder de Europese sanctie’s die het steeds meer opgelegd krijgt. De problemen met de gaslevering aan de Oekraïne hebben z’n weerslag ook gehad op het bedrijf. Ook de sanctie’s op het drillen naar gas spelen mee.

Export naar Europa minder

De export vanuit Gazprom naar Europa is minder geworden, vorig jaar exporteerde de gasleverancier nog 159,4 biljoen m3 gas naar Europa, terwijl dat aantal in 2013 174,3 biljoen was. Europa is de grootste markt voor Gazprom om gas naar te kunnen leveren. Maar nu de EU sanctie’s heeft opgelegd aan Gazprom is de marktpositie van het bedrijf in het geding.

Bron:Nu.nl

Winst Gazprom gedaald met 86%
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.