Wonen zonder aardgas kan versneld worden

Milieudefensie stelt dat in 2030 80% van de woningen zonder gas kan. Maar dit kan alleen als er structurele veranderingen worden aangebracht. Gebeurt dat niet? Dan is nog maar 20% van de woningen in 2030 van het gas af. Milieudefensie heeft daarop een pakket aan ideeën voorgesteld.

Verlaag de OZB

Er is gedacht aan de huizenbezitter, huurders en bijstandsgerechtigden. Zo zouden ze graag zien dat de OZB wordt verlaagd voor energieneutrale woningen. En zien ze het liefst dat er nog meer warmtenetten bijkomen. Duurzame warmte dat breder wordt ingezet. Denk daarbij aan een collectief van zonneboilers. Of restwarmte van grote industrieën dat naar de huishoudens toegaat.

Lagere hypotheekrente die vervolgens ingezet wordt voor verduurzaming

Huiseigenaren zouden een lagere rente kunnen krijgen op hun hypotheek, deze verlaging kan weer worden ingezet om de woning te verduurzamen. Bijstandsgerechtigden moeten hulp krijgen van hun gemeente bij het verduurzamen. Op deze manier kan er sneller gewerkt worden naar een gasloze omgeving.

Voer een CO2 opslag in

Maar deze ideeën kosten geld, miljarden zelfs. Ook daar is aan gedacht: voer een CO2 belasting in die door de burger en het bedrijfsleven wordt betaald. Dit geld komt dan in een fonds voor de transitie naar gasloos wonen. Milieudefensie zal haar pakket met ideeën volgende week naar alle gemeenten versturen. De zogenoemde routekaart moet iedereen aan het werk zetten om de versnelling in gang te zetten.

We betalen steeds meer voor onze energierekening

Zoals we eerder in een artikel schreven lijkt het erop dat de energierekening het nieuwe verdienmodel is in de politiek. Beslissingen vanuit de overheid daar valt niet veel aan te doen. Maar zelf een goedkopere energieleverancier kiezen ligt wel binnen ons bereik. Maak dan ook gebruik van de aanbiedingen door uw gemiddelde energiekosten opnieuw te berekenen.

Bereken uw gemiddelde energiekosten en stap over

Tijdens die berekening zult u zien welke cashback korting het goedkoopste is. Wilt u ook minimaal €210 korting ontvangen bij een nieuw energiecontract? Ga dan snel naar de energie aanbiedingen van EnergieVergelijking.nl.

Wonen zonder aardgas kan versneld worden
2 beoordelingen 9 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!