Zakelijk energiecontract als zzp’er (kantoor aan huis)?

Als zzp’er bent u ondernemer en heeft u de mogelijkheid om een zakelijk energiecontract af te sluiten. Toch zijn er veel misverstanden over een zakelijk energiecontract. Kunt u bijvoorbeeld wel alle kosten aftrekken en kunt u btw terugkrijgen? En wat is voordeliger?

Hoeveel verbruikt u?

Een zakelijk energiecontract is niet altijd voordeliger. Het is namelijk afhankelijk van uw verbruik. Over het algemeen kunnen we echter stellen dat particuliere energiecontracten voordeliger zijn. U ontvangt dan namelijk diverse fijne welkomstaanbiedingen, welke u niet ontvangt bij een zakelijk contract. Als u echter veel verbruikt, kan een zakelijk energiecontract wel degelijk voordeliger zijn. Indien u een kantoor aan huis heeft, zult u in 99 van de 100 gevallen dus ook beter een particulier energiecontract kunnen afsluiten.

Zakelijk energiecontract zijn vaak duurder

Zakelijke contracten zijn vaak gelijk aan de tarieven van de consumentenmarkt. In sommige gevallen is het ook hoger. Let ook goed op het tarief. Immers worden zakelijke tarieven ook exclusief btw getoond. Particuliere tarieven worden daarentegen altijd inclusief btw getoond. Houd er tevens rekening mee dat particulieren kunnen profiteren van de eerdergenoemde welkomstaanbiedingen.

Voorwaarden voor ondernemers

Consumenten worden beter beschermd. Dat geldt niet of minder voor zakelijke afnemers. Zo kunnen consumenten onder andere genieten van een bedenktijd. Ook mag een contract niet zomaar stilzwijgend verlengd worden. Dat is wel het geval bij een zakelijk energiecontract. Kleinzakelijke afnemers, waaronder zzp’ers met een kantoor aan huis, kunnen veel beter kiezen voor een consumentencontract. U kunt via onze website zowel energie vergelijken voor particulieren als energie vergelijken voor zakelijke gebruikers.

Hulp nodig bij uw keuze?

Natuurlijk zijn er ook voldoende ondernemers die juist beter kunnen kiezen voor een zakelijk energiecontract. Als u bijvoorbeeld een fabriek hebt, is een zakelijk energiecontract veel aantrekkelijker. Dat is dan ook wel iets anders dan een kantoor aan huis. Als u graag hulp wilt bij uw keuze, kunt u natuurlijk contact met ons opnemen. Ons onafhankelijke team adviseurs helpt u graag. Op werkdagen zijn wij tussen 09.00 en 17.00 uur bereikbaar. Stuur uw vragen en/of opmerkingen zo specifiek mogelijk door, zodat we u zo goed mogelijk kunnen helpen.

Zakelijk energiecontract als zzp’er (kantoor aan huis)?
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!