Zeewolde breekt 200 windmolens af voor nieuwe windturbines

windmolenopland

De gemeente Zeewolde wil 200 bestaande windmolens afbreken om plaats te maken voor 100 nieuwe windturbines, dit moet meer windenergie opwekken en het landschap word hierdoor ontzien. De plaatselijke windvereniging Zeewolde is bezig met een plan voor een 300 megawatt windpark.

Windvereniging in gesprek met omliggende partijen

De windvereniging is nu in overleg met de Rijksoverheid, provincie’s en gemeente om het landschap fraaier te maken door de grote windmolens te verwijderen, uiteindelijk word een convenant ondertekend die dit moet onderstrepen. Het plan is om met minder windmolens toch meer windenergie te kunnen produceren. De plannen moeten voor het einde van dit jaar besproken zijn en doorgang kunnen vinden.

Windenergie zoveel mogelijk benutten

Flevoland wil meedenken over het optimaal benutten van windenergie in de provincie. Volgens het Energieakkoord moet Nederland tegen 2020 zo neutraal mogelijk zijn qua duurzame energie. Er moet 6000 megawatt aan windturbines worden bijgeplaatst tegen die tijd. De provincie Flevoland is voornemens om daar voor 25% aan deel te kunnen nemen.

Flevoland heeft meeste windmolens

Momenteel telt Flevoland 597 geĂŻnstalleerde windturbines verspreid over de provincie, heel veel windturbines zijn al flink verouderd. Nuon ontmantelde in 2011 al zijn Windpark Harry van den Kroonenberg na een defect aan Ă©Ă©n van de rotorbladen. Dit park heeft vanaf 1997 tot aan het defect toch 4000 huishoudens in zijn stroombehoefte voorzien.

Voor 200 windmolens 100 nieuwe moderne windturbines in de plaats

Voor iedere nieuwe windturbine zullen er twee oudere windmolens worden afgebroken. Eind volgende maand mogen de inwoners van de provincie deelnemen aan de informatiebijeenkomst, maar mogen ook participeren in het project.

Bron:GroeneCourant

Zeewolde breekt 200 windmolens af voor nieuwe windturbines
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!