Zeewolde voorop met duurzaamheid

Van alle 408 Gemeenten die zijn getoetst komt Zeewolde voorop te staan met duurzaamheid. De stichting Duurzame Samenleving  publiceert sinds 2006 een wereldranglanglijst van de meest duurzame landen. De gemeenten worden op 16 punten beoordeeld zoals:

  • onderwijs
  • sociale zekerheid
  • gezondheid
  • sport
  • veiligheid
  • werkgelegenheid
  • energieverbruik
  • water kwaliteit
  • lucht kwaliteit etc..

Hiervoor word een index gebruikt de GDI-2014, deze duurzaamheidsranglijst is in te zien door iedereen die wil weten hoe zijn gemeente presteert op duurzaamheid. De provincie Flevoland loopt voorop qua duurzaamheid daarna komen de provincie’s Friesland en Gelderland. De windmolens van de provincie Flevoland dragen bij aan de status van meest duurzaam, in deze provincie vind je dan ook de meeste windmolens. De provincie Zuid-Holland daarentegen heeft de slechtste score de reden hiervan is hoger verbruik wat leid tot meer afval, de kwaliteit van het water is slechter en er werden hogere concentratie’s fijnstof in de lucht gemeten. Groningen, Noord-Holland, Drenthe en Limburg hadden ook een lage score voor hun duurzaamheid.

Bron: www.gdindex.nl

Van de GDI Score’s staat Tilburg met de hoogste score in de lijst dit is gebaseerd op gemeenten met meer dan 200.000 inwoners. De score’s geven een globaal overzicht en de index ontwikkeld zich nog, zo is de data van de co2 uitstoot niet in de index opgenomen. De verwachting is dat de gemeenten en provincies ook mee willen werken aan het verbeteren van de index.

bron: duurzaambedrijfsleven

Zeewolde voorop met duurzaamheid
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!