Zonlicht is gratis maar de productie ervan niet

zonnepanelen

De zon is een onuitputtelijke en kosteloze bron maar het produceren ervan helaas niet. Met de productie van zonne-energie kun je besparen op de kosten van de energierekening maar gratis zal dit nooit worden.

Het belangrijkste is om te bekijken wat voor soort zonnepanelen je gaat aanschaffen. Goedkoper is in de regel niet beter want je wilt natuurlijk zoveel mogelijk rendement behalen op je zonnepanelen. Een voorbeeld hiervan was te vinden op de site van FD: Een meneer uit Berkenwoude had 14 zonnepanelen aangeschaft en laten plaatsen op zijn dak.

  • Aankoop 14 zonnepanelen incl installatie €3844
  • Afschrijving per jaar voor de duur van 6,5 jaar €591
  • Jaarlijkse opbrengst: 3240 kWh €690
  • Onkosten voor de zonnepanelen en omvormer €0
  • Totale maandelijkse energiekosten gas en stroom €200

Het betrof hier wel een grote woning met kantoor die duurzaam gebouwd is. Maar de persoon in kwestie heeft meer dan 80% van zijn verbruik eruit kunnen halen. De kosten voor netwerkbeheer, energiebelasting, vastrecht en de BTW moeten altijd nog betaald worden.

Steeds meer huishoudens met zonnepanelen

Het aantal huishoudens met zonnepanelen is het afgelopen jaar toegenomen met 70.000 huishoudens. De reden hiervan dat sommige zonnepanelen meer elektriciteit opwekken dan huishoudens verbruiken. Energieleveranciers zijn zich ervan bewust dat er meer particulieren komen die hun eigen elektriciteit zullen gaan produceren. Het verdienmodel voor een energieleverancier komt hiermee onder druk te staan. Daarom moeten ze straks een ander verdienmodel gaan incalculeren voor de toekomst.

Oriënteer eerst goed van te voren voordat u overgaat tot aanschaf

Wanneer u van plan bent om zonnepanelen aan te schaffen verdiept u zich dan eerst goed in het verdienmodel en bereken wat het u verspreid over de jaren kan opleveren.   Er zijn ook bedrijven die u de mogelijkheid bieden om zonnepanelen te huren . Ook kunt u natuurlijk kiezen voor de veiligste weg en neem duurzame energie af bij een energieleverancier. Vergelijk groene energieleveranciers op EnergieVergelijking.nl.

 

Zonlicht is gratis maar de productie ervan niet
2 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!