Zonne-energie en windenergie verdriedubbeld in Amerika

windenergyAmerica

Bloomberg New Energy finance heeft een rapport uitgebracht: Sustainable Energy in America Factbook: Het rapport laat een tendens zien over de afgelopen jaren waarin Amerika vanaf 2007 ruim 400 biljoen dollar heeft geïnvesteerd.

Bekijk niet alleen prognoses in grijze energie maar ook de omgang in duurzame energie

De problemen en zorgen over de klimaatsveranderingen zetten voort, maar stellen zij bekijk ook hoe de Verenigde staten zijn energieproductie heeft veranderd. Ondanks dat schaliegas en kernenergie nog gebruikt worden is Amerika wel anders omgegaan met zijn energie.

Het proces om over te stappen op duurzame energie is indrukwekkend, heel veel projecten boeken al succes om schone energie te produceren. Ondanks dat de Verenigde staten qua beleggingen in schone energie nog achterloopt op China, blijkt wel dat de Amerikanen over 2014 de grootste investeringen heeft gedaan.

Zonne-energie en windenergie verdriedubbeld de afgelopen jaren

De economische groei trekt aan en daarmee ook de energie productie. De uitstoot van kool is afgenomen met 9%. In 2007 was het aandeel in duurzame energie nog maar 7% en 7 jaar later (2014) werd dat verdubbeld naar 13%. Deze stijging is te danken aan de sectoren: windenergie en zonne-energie deze twee sectoren zijn verdrievoudigd in capaciteit.

Windenergie is het goedkoopst om te produceren in de Verenigde staten, voor energieleveranciers is dit de meest ideale optie. Gevolgd door zonne-energie in de sunny states betalen huishoudens voor deze twee vormen het minste. Andere hernieuwbare energiebronnen zoals aardwarmte en waterkracht groeien amper mee.

Bron:Bloomberg

Zonne-energie en windenergie verdriedubbeld in Amerika
5 beoordelingen 8.4 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!