Zonne-energie schud energiemarkt wereldwijd op

chinese zonnepanelen

Het aandeel in zonne-energie wereldwijd heeft een grote impact op de energiesector. Zonne-energie kan concurreren in de meeste landen ten opzichte van de andere energiebronnen.

Japan heeft 4e plaats in zonne-energie productie

Vooral nu Japan die een 4e plaats heeft in de markt voor zonnestroom zijn centrales één voor één uitzet blijkt dat zonne-energie een goed alternatief is. De prijzen voor zonne-energie zijn het laatste decennium met 80% goedkoper geworden,dit zorgde globaal voor een stijging van 40% in het aandeel zonne-energie.

Zonne-energie vervangt energie uit fossiele brandstoffen

Zonne-energie in Japan begint nu winstgevend te worden, het land heeft een zonnecentrale in aanbouw in een zoutveld in Okayama met een waarde van 1,1 biljoen dollar. Langzaamaan zal het aandeel zonne-energie uranium en fossiele brandstoffen gaan vervangen. Ondanks dat Japanse bedrijven hun grote elektriciteitscentrales proberen te beschermen zorgt dit alleen maar voor vertraging.

Vervuilende centrales moeten dicht

Japan heeft 2,4 gigawatt aan vervuilende oliegestookte energiecentrales die volgend jaar over moeten schakelen naar duurzame energiebronnen. Zodra Japan zijn volledige energievoorziening kan laten draaien uit hernieuwbare energie dan is kernenergie niet meer nodig.

China speelt een grote rol met zijn massaproductie in zonnepanelen, dit zorgde voor een wereldwijde daling in de kosten voor zonnestroom. Tegenwoordig liggen deze prijzen gelijk aan de gemiddelde energieprijzen.

Bron: Reuters

Zonne-energie schud energiemarkt wereldwijd op
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.