Zonne-energie sector in Europese unie word ingehaald door China

zonneveld

Het Joint Research Center heeft een onderzoek gedaan naar de cijfers van de zonne-energie sector. Hieruit blijkt dat ondanks dat de Europese Unie momenteel nog het grootste aandeel heeft in zonne-energie, dat zij ingehaald zullen worden door China.

Het geĆÆnstalleerde zonnevermogen bedraagt momenteel 140 GW. De investeringen in duurzame energie zakten met 23%. Omdat de prijzen voor zonnepanelen goedkoper werden kon het aandeel toch nog stijgen. Twee jaar terug was de capaciteit van zonne-energie goed voor 80.7 GW, omgerekend komt dat neer op 57% wereldwijd.

China in opkomst in zonnesector

China is hard bezig met een inhaalslag om de capaciteit in zonne-energie te verhogen. Zij installeerden extra 12.9 GW gevolgd door Japan met 7 GW. In Duitsland werd een daling geconstateerd die gingen van 7.6 GW terug naar 3.3 GW.

Zonne-energie maakte groeispurt de afgelopen jaren

In vergelijking met tien jaar terug had de Europese Unie een totaal geĆÆnstalleerd vermogen van 1.9 GW acht jaar later groeide dat uit tot 80.7 GW. Dankzij de goedkopere zonnepanelen werd het voor producenten aantrekkelijker om hierin te gaan investeren.

Vergelijk op EnergieVergelijking.nl alle energieleveranciers die groene stroom aanbieden en stap vandaag nog over!.

Zonne-energie sector in Europese unie word ingehaald door China
1 beoordelingen 8 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euroā€™s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.