Zonne-energie snelst groeiende bron in VS

afrika-zonne-energie

Zonne-energie in de VS is momenteel de snelst groeiende bron. Het aandeel in zonne-energie is 20x zo snel gegroeid sinds 2008. Dankzij grote bedrijven als Apple die zonne-energie gebruiken om hun CO2 gehalte te reduceren.

Zonnepanelen verrijzen op daken

De zonnepanelen schitteren op de daken in de staten New York tot aan de staat Phoenix, zij worden gedreven door bedrijven zoals SolarCity Corp en NRG Energy een energieleverancier. Grote zonneboerderijen verrijzen met name de zonneboerderij van Warren Buffet de Topaz Array in de staat Californië. Zij dragen bij aan het aandeel zonne-energie die geleverd word aan het elektriciteitsnet van de VS. Zonne-energie en nieuwe leveringsbedrijven in natuurlijk biogas zorgden ook voor een daling van 47% in de olieprijzen.

Zonne-energie is de nieuwe leisteen in de energiemarkt zegt Michael Blaha, principieël analist van Wood MacKenzie LTD, zonne-energie heeft de kosten verlaagd en zorgde voor lagere aardgasprijzen.

Fossiele brandstoffen nodig op mistige dagen

De capaciteit uit deze hernieuwbare bron steeg van 30% vorig jaar naar meer dan 20 gigawatt, en zal nog eens verdubbeld worden tegen 2016. Deze capaciteit is voldoende om 7,6 mln Amerikaanse huishoudens van energie te voorzien. Dat is een stijging van 360.000 huishoudens sinds 2009. Ondanks de snelle groei in zonnestroom produceert Amerika nog steeds een schamele 1 procent van de totale energieconsumptie. Want de levering van zonnestroom neemt af op mistige dagen, daarom word het gebruik van energie uit fossiele brandstoffen nog steeds ingezet.

Bron:Bloomberg

Zonne-energie snelst groeiende bron in VS
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!