Zonne-energie vraag ondervind weinig hinder van lage olieprijzen

zonneveld

Analisten van de Deutsche Bank hebben een rapport uitgebracht over de wereldwijde zonne-energie sector. Hieruit blijkt dat de alsmaar dalende olieprijzen geen invloed hebben op zonne-energie. Het blijkt zelfs dat zonne-energie goedkoper geproduceerd kan worden dan energie afkomstig van olie.

Toch is het aandeel in zonne-energie wel gezakt mede door de lagere olieprijs, maar de analisten verwachten dat dit een tijdelijke tendens is en het effect klein te noemen is. Toen de prijs voor een vat olie nog op 50 dollar zat waren de kilowattuur prijzen nog steeds 7 tot 9 cent.

Energie opgewekt uit olie neemt wereldwijd een kleine 5% in. Bij de grote economieƫn bedraagt dat zelfs minder. Door het opraken van de fossiele brandstoffen worden de productieprijzen voor grijze energie steeds duurder. Met zonne-energie is dat niet het geval, duurzame energiebronnen zoals windenergie en zonne-energie zijn onuitputtelijk en die grondstoffen zijn gratis.

Amerika maakt op grote schaal gebruik van schalieolie, in 2014 produceerde Amerika bijna 9 miljoen vaten schalieolie per dag. Daarover zijn de meningen nog steeds verdeeld sinds de Amerikanen op grote schaal naar schaliegas boren.

Bron: Groene Courant

Zonne-energie vraag ondervind weinig hinder van lage olieprijzen
2 beoordelingen 9 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euroā€™s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.