Zonne-installatie op water in Verenigd Koninkrijk

berkshire

De Franse zonnesysteemfabrikant Ciel et Terre heeft een idee ontwikkeld om drijvende zonne-installatie’s op water te installeren. Het Verenigd Koninkrijk heeft haar eerste zonne-installatie op water in Berkshire.

De fabrikant heeft al eerder een pilot getest in Frankrijk, de pilot bleek zeer succesvol en sindsdien is er veel vraag naar. Het japanse Kyocera een zonnepanelenfabrikant maakt al gebruik van deze techniek met circa 30 drijvende installatie’s in Japan.

Deze vorm van zonne-energie opwekken rendabeler

De zonne-installatie in Berkshire heeft een capaciteit van 200 kilowatt. De 800 zonnepanelen zijn geplaatst in een waterreservoir op Sheeplands farm. Ciel et Terre heeft met een andere Britse fabrikant Floating Solar UK een overeenkomst gesloten voor nog eens honderden drijvende zonne-installaties te gaan produceren.  De bouw van de zonne-installatie kostte Floating Solar 250.00 GBP, volgens berekeningen kan de belegging in 6 jaar terug verdiend worden.

Ook word er gesteld dat deze vorm van zonne-energie opwekken een groter rendement opleveren in vergelijking met zonne-energie op land.  Tevens verwacht Floating Solar dat er een rendement te behalen valt van minimaal 620.000 GBP over de komende 20 jaar.

Bron: Duurzaambedrijfsleven

Zonne-installatie op water in Verenigd Koninkrijk
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.