Zonnecel ontworpen die warmte en zonlicht omzet in Energie

 

De Massachusets Institute of Technology ( MIT ) heeft een zonnecel ontwikkeld die warmte en zonlicht transformeert tot energie. Het instituut houd zich voornamelijk bezig met de warmtewinning uit de zon. Deze zonnecel kan naast licht transformeren tot energie ook gebruik maken van de warmte die van de zon afkomt.

Een gewone silicium zonnecel kan geen gebruik maken van alle fotonen, de zonnecel transformeert de energie uit de fotonen, daarvoor behoort het energieniveau gelijk te zijn aan de fotovoltaïsche substantie, kristallijnsilicium ook wel de bandkloof genoemd. Om de kloof op te vullen heeft het MIT een voorbeeld chip ontwikkeld die een groter oppervlakte aan zonlicht en zonnewarmte opneemt. De techniek is nu bruikbaar voor 3,2% MIT wil dit uitbreiden naar 20%. Het is nog niet zo probaat als de huidige zonnepaneeltechniek.

Het onderzoek naar de zonnecel is al een aantal jaren in ontwikkeling, MIT kan nog niet precies aangeven wanneer de zonnecel daadwerkelijk op de markt zal komen. Wanneer het wel klaar is om op grote schaal te produceren dan zal deze techniek bijdragen aan de zonne-energie markt die alsmaar rijzende is.

 

 

Beoordelingen

Energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen?

Energie vergelijken en de goedkoopste energie aanvragen? Met onze energievergelijker kunt u alle energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen. Vergelijk alle aanbieders online en profiteer van aantrekkelijke energie aanbiedingen. Huishoudens kunnen al snel honderden euro's besparen. Bedrijven kunnen zelfs duizenden euro's besparen. Start direct met energie vergelijken en bereken uw voordeel. Grote kans dat u kan besparen op uw energierekening.

Overzicht van de beste energie aanbiedingen op zaterdag, 20 juli 2019

Voor het laatst bijgewerkt op zaterdag, 20 juli 2019.

Een reactie plaatsen