Zonnecel ontworpen die warmte en zonlicht omzet in Energie

 

De Massachusets Institute of Technology ( MIT ) heeft een zonnecel ontwikkeld die warmte en zonlicht transformeert tot energie. Het instituut houd zich voornamelijk bezig met de warmtewinning uit de zon. Deze zonnecel kan naast licht transformeren tot energie ook gebruik maken van de warmte die van de zon afkomt.

Een gewone silicium zonnecel kan geen gebruik maken van alle fotonen, de zonnecel transformeert de energie uit de fotonen, daarvoor behoort het energieniveau gelijk te zijn aan de fotovoltaïsche substantie, kristallijnsilicium ook wel de bandkloof genoemd. Om de kloof op te vullen heeft het MIT een voorbeeld chip ontwikkeld die een groter oppervlakte aan zonlicht en zonnewarmte opneemt. De techniek is nu bruikbaar voor 3,2% MIT wil dit uitbreiden naar 20%. Het is nog niet zo probaat als de huidige zonnepaneeltechniek.

Het onderzoek naar de zonnecel is al een aantal jaren in ontwikkeling, MIT kan nog niet precies aangeven wanneer de zonnecel daadwerkelijk op de markt zal komen. Wanneer het wel klaar is om op grote schaal te produceren dan zal deze techniek bijdragen aan de zonne-energie markt die alsmaar rijzende is.

 

 

Zonnecel ontworpen die warmte en zonlicht omzet in Energie
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!