Zonnepaneel eigenaren verbruiken zelf eerst energie dan te salderen

zonnecelpanelen

Uit een onderzoek van de TU Delft Hanzehogeschool, Essent en DNV GL onder veertig huishoudens is gebleken dat wanneer de huishoudens zelf energie opwekken met zonnepanelen of windenergie dat zij de energie eerst zelf willen verbruiken, en daarna de geproduceerde energie die er overblijft te willen delen.  En dan in de eerste instantie willen zij dit delen met de naaste buren en dan de rest van het land.

Consument verbruikt eerst zelf stroom

Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat de consument veelal het belangrijk vind om eerst zelf de energie voor eigen behoefte te gebruiken. Door de toename in duurzame energie word ook het risico op overbelasting en uitvallen van het elektriciteitsnetten groter. De netwerkbeheerders doen er verstandig aan om extra geld te stoppen in de infrastructuur van de elektriciteitsnetten.

Flexibel vraag en aanbod

Wanneer de consument zoveel mogelijk zelf verbruikt en daardoor minder teruglevert aan het net komt dit de balans juist alleen maar ten goede. Omdat de consumenten wel oren hebben naar deze constructie bied het de flexibiliteit in vraag en aanbod ook kansen, vooral om de energietransitie soepel te laten verlopen en ook nog eens de energienota lager te krijgen.

De consument heeft het liefst dat de vraagsturing automatisch word aangepast op de momenten dat zij energie verbruiken in plaats van zelf hun huishoudelijke apparaten te moeten voorprogrammeren.

Bron:Utilities

Zonnepaneel eigenaren verbruiken zelf eerst energie dan te salderen
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!