Zonnepanelen in toekomst de concurrent van de energieleverancier

accu zonne-energie

Met de opkomst van de batterij die verschillende fabrikanten aan het ontwikkelen zijn kan zonne-energie straks op grotere schaal opgeslagen worden. Tegen 203o zal het aandeel uit zonnepanelen zo’n 8% bedragen. 

Particulier steeds minder afhankelijk van energieleverancier

Met het aanschaffen van zonnepanelen distantiëren bezitters zich van de energiemarkt omdat ze daarmee hun afhankelijkheid van elektriciteit verkleinen. De vraag naar energie zal afhangen van de geproduceerde elektriciteit. Dit kwam voort uit een onderzoek van het adviesbureau Roland Berger.

Geld sneller terugverdienen met zonnepanelen

In 2030 kunnen zonnepanelen dus een tegenstander worden in de energiemarkt. Voor huishoudens is het een manier om geld te besparen op de energierekening, en men verdient zijn rendement sneller terug dan wanneer het geld op een spaarrekening zou worden gezet. De prijzen van de zonnepanelen zullen naar verwachting alleen maar blijven dalen. Dit maakt het nog interessanter voor een koper die op zoek is naar zonnepanelen.

In 2014 waren er al 250.000 consumenten maar ook kleine bedrijven en projectontwikkelaars die een gezamenlijk geïnstalleerd vermogen hadden van 1 gigawatt aan zonne-energie. Deze capaciteit kan vergeleken worden met twee kolencentrales die duurder in onderhoud zijn. Duitsland en België zullen zich op korte termijn sneller gaan ontwikkelen dan Nederland volgens het rapport van Berger.

Meer opslag mogelijkheden ontwikkelen

Er word momenteel hard gewerkt om oplossingen aan te dragen om zonne-energie dat overtollig is op te kunnen slaan. Energiebedrijven moeten hier op inhaken om de gaten in de verdienmodellen op te kunnen vangen.

Bron:Z24

Zonnepanelen in toekomst de concurrent van de energieleverancier
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!