Zonnestroom zal komende 23 jaar meer dan 60% goedkoper worden

Volgens Bloomberg zal de prijs voor zonnestroom de komende 20 jaar meer dan 66% gaan dalen. Zij hebben dit bekend gemaakt met hun New Energy Outlook rapport voor 2017. Daarin staat ook vermeldt dat de kosten voor windenergie op land nog eens gaan dalen met 47%.

Offshore windenergie in de toekomst het goedkoopste

Windenergie op zee mag de hoogste daling tegemoet zien: 71%. Een team van 65 onderzoekers heeft dit onderzocht en kwamen tot deze conclusie. Ook zal de capaciteit aan zonnestroom flink toenemen en zal de afhankelijkheid van kolen sneller verkleinen dan gedacht. De onderzoeksgroep concludeerde ook dat de bestaande zonneparken nu al kunnen concurreren met nieuwe kolencentrales. Duurzame energie wortelt sneller dan gedacht werd, zo denken de onderzoekers ook dat de vervuiling van fossiele brandstoffen af zal nemen na 2026.

China en India grootste producenten in duurzame energie

Grootheden zoals China en India zullen de grootste afzetmarkt zijn voor duurzame energie. Daarbij komt ook nog dat windenergie op zee dat eerst erg kostbaar was straks met 71% goedkoper zal worden. Dus niet alleen zonnestroom bedreigt de kolenmarkt maar ook offshore windenergie. Er zal tenminste 239 biljoen dollar worden gestoken in de productie van lithium-ion batterijen. Grotere opslag biedt in de toekomst hulp om woningen continue van duurzame energie te kunnen voorzien. Ook zal het gebruik van elektrische auto’s gaan toenemen wanneer er voldoende energie kan worden opgeslagen.

Steenkool wordt straks verdrongen door de zon en de wind

Zonnestroom met fotovoltaïsche panelen zal dan nog maar een kwart kosten van de prijs die het kostte in 2009. Onshore windenergie is de afgelopen acht jaar al 30% goedkoper geworden. Het aandeel van steenkool zal naar verwachting volgens de onderzoekers instorten. De capaciteit aan steenkool zal uiteindelijk worden vervangen voor goedkopere duurzame centrales.

Kosten duurzame energie nu al betaalbaar

Tegen 2040 zullen de wind en de zon bijna 50% voor hun rekening kunnen nemen wat betreft geïnstalleerde capaciteit. Tegen alle verwachtingen in zullen beide vormen van duurzame energie dus de grootste producenten van elektriciteit zijn. Tien jaar terug was dit nog ondenkbaar en werd er gedacht dat energie uit de zon en de wind te kostbaar waren.

Zonnestroom zal komende 23 jaar meer dan 60% goedkoper worden
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!