Zweeds bedrijf verdubbelt zonnestroom opbrengst

zonneschijn

Een technisch bedrijf uit Zweden heeft een zonnecentrale gebouwd dat beloofd het meest efficiënt zonnestroom te produceren. De zonnecentrale heeft zelfs haar zonnestroom productie verdubbeld.

Efficiënte zonnecentrale in Zuid-Afrika

Ripasso Energy heeft de zonnecentrale geïnstallerd in de Kalahari woestijn in Zuid-Afrika. De centrale is voorzien van 2 paar spiegels die 12 meter hoog zijn. De spiegels zijn gesynchroniseerd met een warmte turbine dat al in 1816 ontwikkeld werd. Er word gas opgeslagen in plaats van water om het vliegwiel te laten draaien. Het vliegwiel is gekoppeld aan de spiegels.

Grote spiegels vangen maximaal zonlicht op

Om de turbine te laten draaien zijn de spiegels vastgemaakt aan een sensor dat de zon volgt, deze draaien om de turbine heen. De zonnesensor vangt het maximale aan zonlicht op. Ondanks dat het vliegwiel erg primitief lijkt is het desondanks ook overgenomen door het Zwitserse leger. Het Zwitserse leger gebruikt het systeem voor haar onderzee boten. Deze techniek is ideaal voor de onderzeeboten omdat het systeem kan functioneren op iedere warmtebron.

Systeem eerst 4 jaar getest

Ripasso Energy heeft het systeem gedurende vier jaar getest voordat het in gebruik werd genomen. Waar conventionele zonnepanelen 15% aan zonnestroom opwekken met dit soort systeem blijkt dat Ripasso effectief zelfs 34% kon produceren. Het systeem produceert 75 tot 85 megawattuur per jaar aan zonnestroom. Vanuit ecologisch oogpunt bekeken besparen zij hiermee ook 81 ton aan broeikasgas.

Bron:Inquisitr

Zweeds bedrijf verdubbelt zonnestroom opbrengst
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier 2019/2020. U kunt direct honderden euro's besparen!

Online energie vergelijken loont meer dan ooit

In 2018 hebben een record aantal mensen energieleveranciers met elkaar vergeleken. Duizenden mensen hebben met onze gratis en onafhankelijke energievergelijker honderden euro's weten te besparen. En omdat de energie prijzen in 2019 zijn gestegen verwachten wij dat nu nog meer mensen online energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste om zo zoveel mogelijk geld te besparen. Wij houden alle kosten real-time in de gaten en bieden u informatie over energie vergelijken en het vinden van de beste energiedeal.