Energie aanbiedingen

Beste en goedkoopste Energie aanbiedingen 2020

Met behulp van onze gratis energie aanbiedingen vergelijker kunt u binnen 2 minuten zien welke energie aanbiedingen op dit moment worden aangeboden en welke nu de beste is. Door uw postcode en uw verbruik in te vullen kan onze energievergelijker de energie aanbiedingen van alle energieleveranciers doorzoeken en vergelijken. Bekijk snel welke aanbiedingen er allemaal beschikbaar zijn en welke daarvan voor uw situatie en uw voorkeuren de voordeligste keuze is.

Welkomstpremie

De meeste energieleveranciers geven een welkomstpremie weg. Een welkomstpremie is een geldbedrag dat aan het begin of aan het einde van de looptijd van het energiecontract wordt uitbetaald. We noemen een welkomstpremie ook wel een welkomstkorting of cashback deal.

In de meeste gevallen krijgt u de welkomstpremie pas nadat het eerste jaar voorbij is. Hierbij gelden strenge voorwaarden. Bijvoorbeeld dat de energierekening alle termijnen tijdig is betaald. Is dat niet het geval, dan vervalt het recht op de welkomstpremie. Veel mensen hebben doordat zij hun energierekening niet op tijd hebben betaald geen recht meer op de welkomstpremie. Ons advies is, bespaar u zelf de moeite met jaarlijks overstappen om een welkomstpremie te ontvangen. Kies liever een energieleverancier waarbij u graag klant wil zijn. Niet omdat u de hoogste korting had gekregen. Want acties met korting op energie gaan vaker gepaard met hogere energieprijzen.

Welkomstcadeau

Sommige energieleveranciers geven een geschenk als u bij hun stroom en gas afneemt. De zogenaamde welkomstcadeaus zijn gratis producten en/of diensten die u krijgt kunnen varieren van een gratis telefoon of tablet tot aan een gratis televisie, computer of andere elektrische apparaten.

Welkomstcadeaus worden vaak weggegeven omdat veel mensen daarnaar op zoek zijn. Het kan handig zijn. Bijvoorbeeld omdat u momenteel geen geld heeft voor een nieuwe telefoon of een computer. Dan is het handig dat u zo’n apparaat krijgt van een energieleverancier. Het is dan wel belangrijk om te weten dat energie aanbiedingen met gratis cadeaus hogere stroom en gas tarieven hebben. Hierdoor zullen de energiekosten hoger zijn dan als u bijvoorbeeld klant zou zijn bij een energie prijsvechter.

Actietarieven

Als u gebruik wil maken van een energie aanbieding, kunt u overwegen om te kiezen voor zogenaamde actietarieven. Actietarieven voor energie zijn lager dan de reguliere energietarieven. Deze actietarieven zijn meestal alleen geldig voor nieuwe klanten, maar tegenwoordig ook voor bestaande klanten. Zo kunt u als bestaande klant ook profiteren van speciale actietarieven voor zowel stroom als gas. Vraag naar de voorwaarden bij uw energieleverancier.

Let op. Nadat de actietarieven periode voorbij is, krijgt u weer de normale tarieven in rekening gebracht. Hierdoor zal de energierekening weer stijgen. U kunt dan opnieuw vragen aan uw energieleverancier om lagere actietarieven toe te passen. Maar u kunt natuurlijk ook alle energie aanbiedingen met onze energievergelijker vergelijken en dan kijken welke energie actie nu echt de beste energiedeal is.

Collectieve energie

Steeds meer mensen kiezen voor een collectieve energie aanbieding. Dit kan o.a. bij Energiecollectief.nl, Power.nl, de ANWB, De Consumentenbond, Kostenservice, Bespaarservice, Vereniging eigen huis en ook vele verschillende voetbalverenigingen en werkgevers bieden collectieve energie inkoop deals aan voor hun leden en werknemers.

Het voordeel is dat er op grotere schaal energie ingekocht kan worden. Bijvoorbeeld bij lokale windmolenparken en eigenaren van zonnepanelen. Energie wordt door allerlei verschillende organisaties aangeboden. Enerzijds ontvangt de organisator een vergoeding / marge voor het organiseren. Anderzijds ontvangen de mensen die zich hebben aangesloten een scherp tarief voor stoom en gas.

Het is belangrijk om ook de Stroom en Gas tarieven van energiedeals uit collectieve inkoop acties te vergelijken. Want ook hier zitten verschillen in en er zijn energiecollectieven die soms ook duurder zijn dan de gemiddelde stroom en gas tarieven van alle energie aanbieders.

Dus ook al is het aanbod collectief, het loont altijd om het aanbod zelf even online te vergelijken, en daarna pas een weloverwogen besluit te nemen. Daar heeft u veel meer baat bij!

Energie veilingen

Energieveilingen krijgen steeds meer aandacht. De reden daarvoor is dat stroom en gas contracten tegen sterk gereduceerde prijzen worden aangeboden. Energieveilingen kunnen aantrekkelijk zijn omdat er grote groepen mensen aan kunnen meedoen en daardoor zeer hoge kortingen haalbaar zijn.

Maar ook bij veilingen moet er goed gekeken worden naar de kosten. Sommige veilingmeesters vragen een percentage van de uiteindelijke energiekosten. Anderen vragen een percentage van de besparing. En weer anderen vragen een geld bedrag voor het inschrijven voor de energie veiling. Ook bij energie aanbiedingen uit veilingen is het zeer belangrijk om de totale kosten te berekenen om zodoende na te kunnen gaan waar precies het verschil zit. En natuurlijk of al die moeite het wel waard is achteraf. En soms zijn de kosten voor het laten regelen van de besparing zelfs nog hoger en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Gratis energie

Er zijn ook energieleveranciers die promoten met gratis stroom en gas aanbiedingen. Met deze energie aanbiedingen dient u heel goed op te letten. U weet waarschijnlijk wel, dat alleen de zon voor niets opkomt. De zogenaamde gratis stroom en gas aanbiedingen zijn namelijk nooit echt gratis tenzij u het als een prijs heeft gewonnen.

Het gaat erom dat u goed begrijpt dat energie gewoon stroom en gas is dat technisch gezien geleverd door stroomkabels en gasleidingen. Alles wordt netjes gemeten. En uiteindelijk zal iemand daar de rekening voor moeten betalen. Niets is echt gratis en daarom is het altijd belangrijk om goed op te letten als iets aantrekkelijk lijkt te zijn.

Kijk niet alleen naar energieaanbiedingen met de hoogste korting of het duurste product dat u gratis kan krijgen bij een nieuw contract. Dat betekent zeker niet dat u niet moet kijken. Het is juist belangrijk om alle energie aanbiedingen, dus ook de hele duren energiecontracten, goed met elkaar te vergelijken want alleen op die manier weer u 100% zeker dat u de beste keuze maakt en daar is het toch allemaal om te doen, nietwaar?

Energievergelijking.nl zal er altijd alles aan doen om er voor te zorgen dat iedereen zoveel mogelijk kan besparen op stroom en gas, oftewel energie!