Overzicht Energieleveranciers Nederland

Energieleveranciers vergelijken? Op Energievergelijking.nl kunt u alle energieleveranciers in Nederland gratis met elkaar vergelijken.

Easyenergy
energieflex
Energieflex
Huismerk energie
Huismerk energie
dong
Dong energy
oxxio
Oxxio
energiedirect
Energiedirect.nl
electrabel
Electrabel
E.ON
Eon
Greenchoice
Greenchoice
nle Nederlandse energie maatschappij nl energie
NL Energie
Robin Energie
Robin energie
budgetenergie
BudgetEnergie
atoomstroom
Atoomstroom
qwint
Qwint
innova
Innova
Anode
Anode
main energie
mainenergie
united consumers energie
UnitedConsumers
delta
Delta energie
dgb
DGBenergie
scholt
Scholt energy
MKBenergie
MKB energie
Essent
Essent
leon zeewolde
Leon energie
eneco
Eneco
zelfstroom
Zelfstroom
gazprom
Gazprom energy
nieuwestroom
NieuweStroom
greenium
Greenium
kas
Kas energie
RWE
RWE energy
qurrent
Qurrent
vastelastenbond
Vastelastenbond
texelenergie
Texel energie
miky
Miky energie
vandebron
Vandebron
energieflex
Energieflex
Huismerk energie
Huismerk energie

Energieleveranciers vergelijken

Energieleveranciers stunten met energie aanbiedingen en veranderen regelmatig hun energieprijzen. Bent u bijvoorbeeld overgestapt naar een energieleverancier op basis van variabele energieprijzen, dan is het mogelijk dat de energieleverancier de energieprijzen achteraf kan veranderen. Door energie te vergelijken en te kiezen voor een contract met vaste energieprijzen krijgt u niet te maken met schommelingen van de energieprijzen.

Meer energieleveranciers, meer keuze

Er komen steeds meer energieleveranciers bij en de aanbiedingen worden ook steeds gunstiger. Dit komt doordat een aantal energieleveranciers concurreren met elkaar op prijs. Dit noemen we de prijsvechters. Prijsvechters op de energiemarkt doen er alles aan om zo goedkoop mogelijk stroom en gas aan te bieden. Voorbeelden van prijsvechters zijn BudgetEnergie, Energiedirect.nl (dochter van Essent) en de Nederlandse Energie Maatschappij (NLE).

Prijs doorslaggevende factor voor overstap

De prijs is natuurlijk niet altijd het belangrijkste. Let ook op de kwaliteit. Grote energieleveranciers hebben vaak veel meer ervaring in het bedienen van (veel) klanten. Zij kunnen u veelal voorzien van betere service en administratie. Grote energieleveranciers in Nederland zijn Essent, Nuon, Essent en Eneco.

Vergelijk kwaliteit van energieleveranciers

Naast de prijs en kwaliteit (reviews) van de kunt u ook een vergelijking maken op basis van duurzaamheid. Energieleveranciers bieden leveren energie opgewekt met zonnepanelen, windmolens, waterkrachtcentrales en biomassa. Dit zijn allemaal vormen van energie waarbij in meer of minder mate rekening word gehouden met het milieu.

Bent u nog nooit overgestapt? Dan krijgt u waarschijnlijk energie dat is opgewekt met behulp van kerncentrales en kolen en olieraffinaderijen (verbranding van kolen en olie). Zeer slecht voor het milieu! Door te kiezen voor een duurzame energieleverancier verandert er feitelijk niks aan de kabels en leidingen.

Alles werkt simpelweg exact hetzelfde. Het enige verschil is wel dat de duurzame energieleverancier energie inkoopt bij duurzame producenten zoals wind, zon en water. Voorbeelden van duurzame energieleveranciers zijn Greenchoice, PureEnergie.nl, Qurrent en Vandebron.nl. Deze energieleveranciers zijn de oa de Consumentenbond verkozen te groenste energieleverancier.

De goedkoopste energieleverancier vergelijken

Door nu te beginnen met energie vergelijken en te kiezen voor de goedkoopste energieleverancier bespaart u niet alleen veel geld op uw energiekosten, maar helpt u tevens mee aan het verduurzamen van energie en een schoner milieu!


Nieuwe acties van alle energieleveranciers

Energieleveranciers
108 beoordelingen 9.1 gemiddeld