Voordelige energieleveranciers onafhankelijk vergelijken met korting actie aanbiedingen

Vergelijk energieleveranciers op prijs en kwaliteit

Gratis en snel energieleveranciers vergelijken op prijs, kwaliteit en duurzaamheid.

Overstappen van energieleverancier

Heeft u momenteel al een energiecontract. Dan is de looptijd van dat energiecontract zeer belangrijk! Als dat energiecontract binnen 6 maanden verloopt, kunt u gewoon overstappen. Maar is het einde van dat contract nog lang niet in zicht en duurt dat zelfs langer dan 6 maanden, dan loopt u het risico dat u een boete moet betalen voor het vroegtijdig verbreken van dat energiecontract. De kosten van de overstap boetes zijn door de Autoriteit Consument & Markt vastgesteld en bedragen minimaal 25 euro en maximaal 250 euro.

Daarnaast dient u rekening te houden met de opzegtermijn. De opzegtermijn is in de meeste gevallen ook 30 dagen of 1 maand. Dit is tevens de termijn die energieleveranciers hanteren voor het verwerken van een overstap. Als u een aanvraag doet via onze energie vergelijker, dan zorgen wij ervoor dat de overstap naadloos aansluit en u niets anders zult merken dan een voordeligere rekening.

Grote en kleine (online) energieleveranciers

De prijs is natuurlijk niet altijd het belangrijkste. Let ook op de kwaliteit. Grote energieleveranciers hebben vaak veel meer ervaring in het bedienen van (veel) klanten. Zij kunnen u voorzien van betere service en administratie. De grootste energieleveranciers in Nederland zijn Essent, Nuon, Essent en Eneco. Daarnaast zijn er veel kleine online energieleveranciers. Zij hebben vaak lagere energieprijzen doordat ze overal op besparen, vooral daar waar de traditionele energiemaatschappijen dat niet meer kunnen of simpelweg niet willen doen. Denk aan dure kantoorgebouwen, hoge salarissen en bonussen en oude werk systemen. Door alles efficient aan te pakken is het soms mogelijk om voor consumenten zelfs tot wel €700 per jaar op energie te besparen.

Kwaliteit van energieleveranciers

Naast de prijs en kwaliteit (reviews) van de kunt u ook een vergelijking maken op basis van duurzaamheid. Energieleveranciers bieden leveren energie opgewekt met zonnepanelen, windmolens, waterkrachtcentrales en biomassa. Dit zijn allemaal vormen van energie waarbij in meer of minder mate rekening word gehouden met het milieu.

Duurzame energieleveranciers

Alles werkt simpelweg exact hetzelfde. Het enige verschil is wel dat de duurzame energieleverancier energie inkoopt bij duurzame producenten zoals wind, zon en water. Voorbeelden van duurzame energieleveranciers zijn Greenchoice, PureEnergie.nl, Qurrent en Vandebron.nl. Deze energieleveranciers zijn de oa de Consumentenbond verkozen te groenste energieleverancier.

Meer energieleveranciers, meer keuze

Er komen steeds meer energieleveranciers bij en de aanbiedingen worden ook steeds gunstiger. Dit komt doordat een aantal energieleveranciers concurreren met elkaar op prijs. Dit noemen we de prijsvechters. Prijsvechters op de energiemarkt doen er alles aan om zo goedkoop mogelijk stroom en gas aan te bieden. Voorbeelden van prijsvechters zijn BudgetEnergie, Energiedirect.nl (dochter van Essent) en de Nederlandse Energie Maatschappij (NLE).

Aanbiedingen van energieleveranciers

Energieleveranciers stunten met speciale aanbiedingen die alleen te vinden zijn via energie prijs vergelijkingssites zoals Energievergelijking.nl. Hierdoor bent u voordeliger uit dan wanneer u het contract direct zou afsluiten via de voorpagina op de website van de energieleverancier. De speciale energiedeals zijn namelijk alleen via een speciale (affiliate) link te bereiken. Zie een voorbeeld van de linkjes in de onderstaande energiedeals. Als u hierop klikt komt u op een speciale aanbieding die vanaf de voorpagina van de energieleveranciers niet te bereiken zijn.

overzicht lijst van energieleveranciers vergelijken

5 voorbeelden van energie aanbiedingen

Voorwaarden van energieleveranciers

De betalingsvoorwaarden van energiebedrijven de laatste jaren steeds strenger. Dit zorgt voor o.a. een strenger acceptatiebeleid en hogere administratieve kosten bij bijvoorbeeld het verwerken van een verhuizing. Maar voor het herhaaldelijk te laat betalen van de energierekening. Kijk ook naar de kosten voor het bellen naar de klantenservice. Sommige energieleveranciers hanteren een tarieven van maar liefst 70 eurocent per minuut. Kijk dus niet alleen uit naar de goedkoopste energieprijs, maar ook naar de vaste kosten. Bij sommige energieleveranciers betaalt u een euro per maand extra, maar zij hebben dan bijvoorbeeld wel een gratis klantenservice.

Lees de kleine lettertjes in onze energie vergelijker

Waarom energie vergelijken loont hoeven we inmiddels niet meer uit te leggen. Het is wel duidelijk. Als u ieder jaar blijft vergelijken en overstappen bespaart u honderden euro's per jaar. Maar u dient ook rekening te houden met bepaalde factoren. Onder andere met de looptijd van uw huidige energiecontract. Gebruik onze gratis online energievergelijker en neem de tijd om een beslissing te maken.

Reviews

Gemiddelde score / 5. Aantal stemmen:

Volg ons op sociale media!

Geef feedback over dit bericht