Energieleveranciers

Overzicht van energieleveranciers in Nederland

Energieleveranciers zijn bedrijven die energie leveren in de vorm van gas en elektra. Hieronder ziet u het overzicht van alle energieleveranciers. Gebruik onze onafhankelijke energievergelijker om alle energieleveranciers met elkaar te vergelijken.

Energieleveranciers

Bekijk hier het overzicht van alle energieleveranciers in Nederland. U kunt meer informatie over de energieleveranciers vinden door te klikken op het logo. U krijgt dan alle achtergrond informatie. Voordat u besluit klant te worden is het raadzaam om ook de pagina energieleveranciers zonder waarborg te lezen. Maak gratis en snel een vergelijking van de energieprijzen en totale kosten met de onafhankelijke energievergelijker op Energievergelijking.nl om direct te bekijken welke energieleverancier de goedkoopste is.


Start met energie vergelijken en vind de goedkoopste aanbieder!


Energieleveranciers vergelijken

Energie leveranciers stunten met energie aanbiedingen. Ze veranderen regelmatig hun energieprijzen. Bent u bijvoorbeeld overgestapt naar een energieleverancier op basis van variabele energieprijzen, dan is het mogelijk dat de energieleverancier de energieprijzen achteraf kan veranderen. Door energie te vergelijken en te kiezen voor een contract met vaste energieprijzen krijgt u niet te maken met schommelingen. Van de energieprijzen. Begin nu met energie vergelijken en verlaag uw maandelijks terugkomende energie-rekeningen!

Prijs doorslaggevende factor voor overstap

De prijs is natuurlijk niet altijd het belangrijkste. Let ook op de kwaliteit. Grote energie leveranciers hebben vaak veel meer ervaring in het bedienen van (veel) klanten. Zij kunnen u voorzien van betere service en administratie. Grote energie leveranciers in Nederland zijn Essent, Nuon, Essent en Eneco.

Vergelijk kwaliteit van energie leveranciers

Naast de prijs en kwaliteit (reviews) van de kunt u ook een vergelijking maken op basis van duurzaamheid. Energie leveranciers bieden leveren energie opgewekt met zonnepanelen, windmolens, waterkrachtcentrales en biomassa. Dit zijn allemaal vormen van energie waarbij in meer of minder mate rekening word gehouden met het milieu.

Ik ben nog nooit overgestapt

Bent u nog nooit overgestapt? Dan krijgt u waarschijnlijk energie dat is opgewekt met behulp van kerncentrales. Of kolen en olieraffinaderijen (verbranding van kolen en olie). Zeer slecht voor het milieu! Door te kiezen voor een duurzame energieleverancier verandert er niks aan de kabels en leidingen.

Alles werkt simpelweg exact hetzelfde. Het enige verschil is wel dat de duurzame energieleverancier energie inkoopt bij duurzame producenten zoals wind, zon en water. Voorbeelden van duurzame energie leveranciers zijn Greenchoice, PureEnergie.nl, Qurrent en Vandebron.nl. Deze energie leveranciers zijn de oa de Consumentenbond verkozen te groenste energieleverancier.

Meer energie, leveranciers, meer keuze

Er komen steeds meer energie leveranciers bij en de aanbiedingen worden ook steeds gunstiger. Dit komt doordat een aantal energieleveranciers concurreren met elkaar op prijs. Dit noemen we de prijsvechters. Prijsvechters op de energiemarkt doen er alles aan om zo goedkoop mogelijk stroom en gas aan te bieden. Voorbeelden van prijsvechters zijn BudgetEnergie, Energiedirect.nl (dochter van Essent) en de Nederlandse Energie Maatschappij (NLE).

Wie is de goedkoopste energie leverancier

Met onze onafhankelijke energievergelijker kunt u gratis en snel de energieprijzen en aanbiedingen van alle energieleveranciers met elkaar vergelijken. U kunt binnen enkele minuten naar de goedkoopste energieleverancier overstappen en uw energiekosten verlagen. Huishoudens kunnen zo al snel 450 euro per jaar besparen. Bedrijven kunnen zelfs duizenden euro’s besparen. Tel uit uw winst!

Energieleveranciers
148 beoordelingen 8.2 gemiddeld