Energieleveranciers

Overzicht van energieleveranciers in Nederland

Energieleveranciers zijn bedrijven die energie leveren in de vorm van gas en elektra. Hieronder ziet u het overzicht van alle energieleveranciers. Gebruik onze onafhankelijke energievergelijker om alle energieleveranciers met elkaar te vergelijken.

Bekijk kortingsacties van energieleveranciers

Profiteer van de beste energie aanbiedingen en bespaar op uw energiekosten

Overzichtelijk alle energieleveranciers in Nederland

Compleet overzicht van alle energieleveranciers in Nederland. U kunt meer informatie over de energieleveranciers vinden door te klikken op het logo. U bekijkt dan alle achtergrond informatie. Voordat u besluit klant te worden is het raadzaam om ook de pagina energieleveranciers zonder waarborg te lezen. Maak gratis en snel een vergelijking van de energieprijzen en totale kosten met de onafhankelijke energievergelijker op Energievergelijking.nl om direct te bekijken welke energieleverancier de goedkoopste is.

Overstappen van energieleverancier

De prijs is natuurlijk niet altijd het belangrijkste. Let ook op de kwaliteit. Grote energieleveranciers hebben vaak veel meer ervaring in het bedienen van (veel) klanten. Zij kunnen u voorzien van betere service en administratie. De grootste energieleveranciers in Nederland zijn Essent, Nuon, Essent en Eneco.

Ik ben nog nooit overgestapt

Bent u nog nooit overgestapt? Dan krijgt u waarschijnlijk energie dat is opgewekt met behulp van kerncentrales. Of kolen en olieraffinaderijen (verbranding van kolen en olie). Zeer slecht voor het milieu! Door te kiezen voor een duurzame energieleverancier verandert er niks aan de kabels en leidingen.

Kwaliteit van energieleveranciers

Naast de prijs en kwaliteit (reviews) van de kunt u ook een vergelijking maken op basis van duurzaamheid. Energieleveranciers bieden leveren energie opgewekt met zonnepanelen, windmolens, waterkrachtcentrales en biomassa. Dit zijn allemaal vormen van energie waarbij in meer of minder mate rekening word gehouden met het milieu.

Duurzame energieleveranciers

Alles werkt simpelweg exact hetzelfde. Het enige verschil is wel dat de duurzame energieleverancier energie inkoopt bij duurzame producenten zoals wind, zon en water. Voorbeelden van duurzame energieleveranciers zijn Greenchoice, PureEnergie.nl, Qurrent en Vandebron.nl. Deze energieleveranciers zijn de oa de Consumentenbond verkozen te groenste energieleverancier.

Meer energieleveranciers, meer keuze

Er komen steeds meer energieleveranciers bij en de aanbiedingen worden ook steeds gunstiger. Dit komt doordat een aantal energieleveranciers concurreren met elkaar op prijs. Dit noemen we de prijsvechters. Prijsvechters op de energiemarkt doen er alles aan om zo goedkoop mogelijk stroom en gas aan te bieden. Voorbeelden van prijsvechters zijn BudgetEnergie, Energiedirect.nl (dochter van Essent) en de Nederlandse Energie Maatschappij (NLE).

Aanbiedingen van energieleveranciers

Energieleveranciers stunten met speciale aanbiedingen die alleen te vinden zijn via energie prijs vergelijkingssites zoals Energievergelijking.nl. Hierdoor bent u voordeliger uit dan wanneer u het contract direct zou afsluiten via de voorpagina op de website van de energieleverancier. De speciale energiedeals zijn namelijk alleen via een speciale (affiliate) link te bereiken. Zie een voorbeeld van de linkjes in de onderstaande energiedeals. Als u hierop klikt komt u op een speciale aanbieding die vanaf de voorpagina van de energieleveranciers niet te bereiken zijn.

overzicht lijst van energieleveranciers vergelijken

De 10 meest recente energie aanbiedingen

Energieleveranciers
152 beoordelingen 8.2 gemiddeld