Energieleveranciers

Energieleveranciers leveren energie in de vorm van stroom en gas. Er zijn in Nederland meer dan genoeg energieleveranciers die u kunnen voorzien van energie. Welke energieleverancier u voorziet van energie mag u helemaal zelf bepalen. De vraag rijst natuurlijk welke aanbieder dan de goedkoopste energieleverancier is. Met onze energievergelijking kunt u alle energieprijzen en acties van alle energieleveranciers met elkaar vergelijken zodat u weet wie de goedkoopste is.

dong
oxxio
energiedirect
electrabel
E.ON
Greenchoice
nle Nederlandse energie maatschappij nl energie
Robin Energie
budgetenergie
atoomstroom
qwint
innova
Anode
main energie
united consumers energie
delta
dgb
scholt
MKBenergie
Essent
leon zeewolde
eneco
zelfstroom
gazprom
nieuwestroom
greenium
kas
RWE
qurrent
vastelastenbond
texelenergie
miky
vandebron
energieflex
Huismerk energie
Energie vergelijken

Energieleveranciers vergelijken

Energieleveranciers stunten met aantrekkelijke kortingen en veranderen regelmatig hun energieprijzen. Bent u bijvoorbeeld overgestapt naar een energieleverancier op basis van variabele energieprijzen, dan is het mogelijk dat de energieleverancier de energieprijzen achteraf kan veranderen. Door te kiezen voor een energiecontract met vaste energieprijzen krijgt u niet te maken met eventuele schommelingen van de energieprijzen.

Meer energieleveranciers, meer keuze

Er komen steeds meer energieleveranciers bij en de aanbiedingen worden ook steeds gunstiger. Dit komt doordat een aantal energieleveranciers concurreren met elkaar op prijs. Dit noemen we de prijsvechters. Prijsvechters op de energiemarkt doen er alles aan om zo goedkoop mogelijk stroom en gas aan te bieden. Voorbeelden van prijsvechters zijn BudgetEnergie, Energiedirect.nl (dochter van Essent) en de Nederlandse Energie Maatschappij (NLE).

Prijs doorslaggevende factor voor overstap

De prijs is natuurlijk niet altijd het belangrijkste. Let ook op de kwaliteit. Grote energieleveranciers hebben vaak veel meer ervaring in het bedienen van (veel) klanten. Zij kunnen u veelal voorzien van betere service en administratie. Grote energieleveranciers in Nederland zijn Essent, Nuon, Essent en Eneco.

Vergelijk kwaliteit van energieleveranciers

Naast de prijs en kwaliteit (reviews) van de kunt u ook een vergelijking maken op basis van duurzaamheid. Energieleveranciers bieden leveren energie opgewekt met zonnepanelen, windmolens, waterkrachtcentrales en biomassa. Dit zijn allemaal vormen van energie waarbij in meer of minder mate rekening word gehouden met het milieu.

Bent u nog nooit overgestapt? Dan krijgt u waarschijnlijk energie dat is opgewekt met behulp van kerncentrales en kolen en olieraffinaderijen (verbranding van kolen en olie). Zeer slecht voor het milieu! Door te kiezen voor een duurzame energieleverancier verandert er feitelijk niks aan de kabels en leidingen.

Alles werkt simpelweg exact hetzelfde. Het enige verschil is wel dat de duurzame energieleverancier energie inkoopt bij duurzame producenten zoals wind, zon en water. Voorbeelden van duurzame energieleveranciers zijn Greenchoice, PureEnergie.nl, Qurrent en Vandebron.nl. Deze energieleveranciers zijn de oa de Consumentenbond verkozen te groenste energieleverancier.

De goedkoopste energieleverancier vergelijken

Door nu te beginnen met energie vergelijken en te kiezen voor de goedkoopste energieleverancier bespaart u niet alleen veel geld op uw energiekosten, maar helpt u tevens mee aan het verduurzamen van energie en een schoner milieu!

Energieleveranciers
92 beoordelingen 9.41 gemiddeld