Goedkoopste energie (en gas) deals

Wie de goedkoopste energieleverancier is hangt af van hoeveel energie u verbruikt. Gebruik de onafhankelijke energievergelijker om direct de goedkoopste energieleverancier te vinden. Bij ons kunt u gratis vergelijken en overstappen naar de goedkoopste energie.

Profiteer van onze goedkope energie aanbiedingen


Wie is de goedkoopste energieleverancier 2019

Met behulp van de filteropties kunt u de vergelijking filteren op soort duurzame energie, tariefsoort en looptijd. Onze onafhankelijke energievergelijker doorzoekt het totale aanbod en laat u alles vergelijken. Start snel met energie vergelijken en bereken uw besparing!

Op Energievergelijking.nl kunt u gemakkelijk en snel de goedkoopste energieleverancier vinden op basis van uw verbruik!

De Goedkoopste Energieleverancier. Nu Extra Veel Korting!

goedkoopste energieleverancier
Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier is raadzaam om meerdere redenen. Het grootste voordeel is natuurlijk dat u ontzettend veel geld kan besparen.

Besparingen lopen uiteen van 285 tot 700 euro per jaar. Dat zijn wel honderden euro’s op jaarbasis en dat is toch zonde om te laten liggen? Maakt u zich geen zorgen omdat overstappen naar de goedkoopste energie binnen slechts enkele minuten is geregeld.


Profiteer van de goedkoopste energie aanbiedingen

Gebruik onze energievergelijker om de goedkoopste energieleverancier te kiezen.


Zo komt u te weten wie nu de goedkoopste energieleverancier is

De goedkoopste energieleverancier levert stroom en gas voor het meest voordelige tarief. Om te weten wie de goedkoopste energieleverancier is volgt u de volgende simpele stappen. Klik op ‘Gegevens wijzigen’ om een nieuwe vergelijking te maken op basis van uw stroom en gas verbruik. Vul uw postcode en verbruik (stroom en gas) in om te beginnen. We tonen u de beste en goedkoopste energie pakketten van alle beschikbare energie leveranciers. De goedkoopste energie leverancier staat gelijk bovenaan. Vink bij de filteropties uw voorkeuren aan om de vergelijkingsresultaten aan te passen. Zo kunt u overzichtelijk en snel de duurzaamste leveranciers vergelijken en daarvan de goedkoopste energie kiezen.

Met de goedkoopste energieleverancier uw energierekening verlagen

Wilt u graag overstappen naar de goedkoopste energieleverancier? Daarmee kunt u honderden euro’s besparen. Met behulp van de onderstaande energievergelijker kunt u gemakkelijk en snel alle energieleveranciers vergelijken en overstappen naar de goedkoopste. Energieleveranciers doen er alles aan om zoveel mogelijk klanten te werven. Op uw beurt kunt u profiteren van de hoogste kortingen.

Welke is de goedkoopste

Welk bedrijf is de goedkoopste energieleverancier?

Er zijn meer dan 20 verschillende energieleveranciers die u kunnen voorzien van stroom en gas, oftewel energie. Daarmee heeft u een ontzettend uitgebreide keuze. De meeste energiemaatschappijen zijn opgenomen in onze energievergelijker. Verscheidene energiemaatschappijen menen de goedkoopste energieleverancier te zijn. Echter is dit afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Zo wordt onder andere uw woonadres en verbruik meegenomen in de vergelijking. Afhankelijk van deze gegevens zal de goedkoopste energieleverancier altijd bovenaan staan in de vergelijkingstool.

Goedkoopste energieleverancier staat altijd bovenaan

Onze website werkt volledig onafhankelijk van de energieleveranciers. Om die reden zetten wij de goedkoopste energieleverancier ook altijd bovenaan in de rekentool. Zodra u uw postcode + huisnummer en verbruik heeft ingevoerd, kunt u direct zien welke het goedkoopste is. Het aanvraagproces duurt slechts enkele minuten.

Altijd onafhankelijk vergelijken

Via onze vergelijkingstool kunt u altijd 100 procent onafhankelijk energie vergelijken. Onze rekentool trekt namelijk geen energiemaatschappijen voor. De prijzen die u aantreft in de vergelijkingstool, zijn altijd de live prijzen. Als u bijvoorbeeld navigeert naar de website van een energieleverancier, zult u exact dezelfde prijzen zien. Het grote voordeel van de vergelijkingstool is dat u alle energiemaatschappijen met elkaar kunt vergelijken. Zo weet u dat u de goedkoopst energieleverancier uitzoekt.

Duurzaamste energie

Kiest u voor goedkope duurzame energie?

Als u wilt, kunt u ook kiezen voor duurzame energie. Een duurzame energieleverancier zorgt voor groene stroom én dat is beter voor het milieu. Groene stroom bestaat namelijk uit hernieuwbare energie, wat weer opgewekt is uit hernieuwbare energiebronnen. Hierbij kunt u denken aan zonne-energie, windenergie of energie uit biomassa. Er zijn steeds meer duurzame energieleveranciers die leveren tegen een zeer scherp tarief.

Door te kiezen voor duurzame energie, draagt u natuurlijk uw steentje bij aan een beter milieu. Immers is er dan geen of nauwelijks CO2-uitstoot en daarmee blijft de lucht een stukje schoner. Soms is duurzame energie helemaal niet veel duurder dan grijze energie. Het kan zelfs voorkomen dat een duurzame energieleverancier de goedkoopste energieleverancier is. Dan is de drempel natuurlijk wel heel laag om over te stappen naar een goedkope energieleverancier.

CO2-gecompenseerd gas

In de vergelijkingstool kunt u ook aangeven of u wilt kiezen voor CO2-gecompenseerd gas. CO2-gecompenseerd gas is wel aardgas, maar de CO2-uitstoot wordt gecompenseerd met het aanplanten van bomen. Daarmee wordt de uitstoot effectief teruggebracht naar nul en daarmee is er ook geen uitstoot meer.

Helaas is het nog niet helemaal duurzaam, maar momenteel is dit het beste alternatief. Het is nog niet mogelijk om écht groen gas af te nemen via energieleveranciers. Dit kan namelijk nog niet op grote schaal worden geproduceerd. Indien u echter investeert in CO2-gecompenseerd gas, draagt u wel uw steentje bij. Regelmatig investeren verschillende energiebedrijven namelijk ook in de verdere ontwikkeling van groen gas. Door te kiezen voor dit type gas stimuleert u dat. In sommige gevallen is het niet veel duurder dan de normale variant. Het is vaak wel tegen meerprijs. Echter zijn er nieuwe energieleveranciers, waaronder Powerpeers, Pure Energie, Vandebron, die alleen maar CO2-gecompenseerd gas aanbieden. Dat zijn dan ook de echte duurzame energiemaatschappijen in Nederland.

Lees ook: Hoe weet ik zeker of ik echt groene stroom heb

Stroom en gas apart

Goedkope stroom en gas apart?

U kunt ervoor kiezen om stroom en gas af te nemen bij twee verschillende energiemaatschappijen. Sommige huishoudens kiezen er namelijk voor om stadsstroom af te nemen. Op die manier kunt u soms voordeligere stroom afnemen in uw woonplaats. Gas zit daar niet altijd bij inbegrepen. Als dat u voor u het geval is, kunt u stroom en gas apart afnemen.

Mocht u geen mogelijkheid hebben tot stadsstroom, dan wordt het aangeraden om stroom en gas af te nemen bij dezelfde energiemaatschappij. Dat scheelt niet alleen administratiekosten, maar u bespaart ook vaak nog op het leveringstarief. Het is altijd goedkoper om meerdere producten af te nemen bij dezelfde instantie. Kies daarom bij voorkeur altijd voor de goedkoopste energieleverancier van zowel gas als stroom.

Vast en variabel

Vast of variabel leveringstarief?

Standaard kunt u kiezen uit een vast of variabel leveringstarief. Over het algemeen zijn vaste leveringstarieven gebonden aan vaste contracten met een looptijd van een of drie jaar. Een variabel leveringstarief wordt vaak gebonden aan direct opzegbare contracten. Over het algemeen kunt u het beste kiezen voor een vast leveringstarief. U sluit dan wel een contract met een bepaalde looptijd af via uw energieleverancier, maar ook kunt u dan profiteren van een flinke welkomstkorting.

Vaste leveringstarief vaak voordeliger

Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat het vaste leveringstarief vaak voordeliger is. Het vaste leveringstarief wordt doorgaans omgezet naar een variabel leveringstarief na afloop van uw contract. U wordt altijd op de hoogte gesteld van tariefwijzigingen. Daartoe zijn energieleveranciers wettelijk verplicht. Indien u echter beschikt over een contract met onbepaalde looptijd, is het raadzaam om over te stappen. Dan kunt u namelijk weer overstappen naar de goedkoopste energieleverancier.

Advies

Kies voor het goedkoopste jaarcontract

Wilt u graag écht besparen op de energierekening? Dan kunt u het beste kiezen voor een jaarcontract. Een jaarcontract is over het algemeen het voordeligste, omdat u dan maximaal profiteert van de welkomstkorting. Indien u kiest voor een driejarig contract, ontvangt u vaak een minder hoge welkomstkorting. Deze is gespreid over drie jaar, maar vaak even hoog als de korting voor een eenjarig contract.

Wel is het van groot belang dat u ieder jaar weer overstapt naar de goedkoopste energieleverancier. Immers verandert men de tarieven vaak, van vast naar variabel, na afloop van het contract. Overstappen loont dan ook, indien u dat jaarlijks doet.

Filter de goedkoopste energieleveranciers

Als u wilt, kunt u ook filteren op bepaalde aanbieders. Zo kunt u onder andere kiezen voor een bepaalde energiemaatschappij. Heeft u warme gevoelens bij een bepaalde energieleverancier, bijvoorbeeld omdat u vindt dat zij een goede klantenservice hebben? Dan kunt u er ook voor kiezen om over te stappen naar een bepaalde aanbieder. Deze optie is optioneel én het hoeft daarmee niet. Als u niet filtert op aanbieders, staat de goedkoopste energieleverancier simpelweg bovenaan.

Nog meer geld besparen met onze bespaartips

Overgestapt naar de goedkoopste energieleverancier en wilt u nog meer geld besparen? Lees dan ook deze ongebruikelijke maar effectieve bespaartips;

Goedkoopste energieleverancier
504 beoordelingen 9.3 gemiddeld