Goedkoopste energieleverancier

Om de goedkoopste energieleverancier te vinden hebben we eerst enkele gegevens nodig zoals uw postcode + huisnummer, uw verbruik en uw huidige energieleverancier. Met deze gegevens kunnen we de energiekosten van alle beschikbare energieleveranciers berekenen. U kunt de vergelijking gratis downloaden en vergelijken met uw huidige energieleverancier/energierekening. De goedkoopste energieleverancier staat bovenaan in de vergelijking.

Hoe vind ik de goedkoopste energieleverancier?

Wilt u graag overstappen naar de goedkoopste energieleverancier? Dan kunt u gebruikmaken van ons vergelijkingssysteem. Voor ieder huishouden kan dit namelijk verschillen. De energiemarkt in Nederland bestaat uit verschillende energieleveranciers. Huishouden mogen hun eigen leverancier uitkiezen. Energieleveranciers zijn dol op nieuwe klanten en bieden daarom flinke welkomstkortingen aan. Door het grote aanbod aan leveranciers worden de energieprijzen lager. Als klant kunt daar dan ook flink van profiteren.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier is gemakkelijk dan ooit tevoren. U kunt namelijk jaarlijks overstappen en dat kan allemaal via ons vergelijkingssysteem. In slechts enkele klikken bent u overgestapt. Ook wordt uw oude contract opgezegd en daarmee heeft u daar ook geen werk van. Goedkope energie is daarmee voor eenieder mogelijk.

Wie is de goedkoopste energieleverancier van Nederland?

De goedkoopste energieleverancier van Nederland vinden is tegenwoordig erg eenvoudig. Daarvoor kunt u namelijk gebruikmaken van ons vergelijkingssysteem. Bij iedere energieleverancier staat de nodige informatie. Zo kunt u inzien hoelang de contractperiode duurt, welke type stroom u ontvangt (groene stroom of geen groene stroom) en u kunt in een oogopslag zien welke korting het bedrijf biedt. Onder het kopje ‘meer informatie’ kunt u een uitgebreide specificatie zien. Zo kunt u onder andere zien wat het tarief is, welke vaste leveringskosten er gelden en wat de netbeheerkosten zijn.

Wie is de goedkoopste energieleverancier van 2020?

Energiekosten kunnen flink van elkaar verschillen. Sommige leveranciers hanteren bijvoorbeeld een relatief hoge stroom- of gasprijs, maar bieden wel een hoge welkomstkorting. Andere bedrijven geven u daarentegen een klein beetje korting, maar bieden wel standaard een lage stroom- of gasprijs. Het is daarmee echt afhankelijk van uw verbruik welke leverancier in uw geval het voordeligste is. Om die reden loont het dus ook om ieder jaar over te stappen naar een nieuwe leverancier.

Alleen stroom nodig?

Indien u alleen stroom nodig heeft bent u ook bij ons aan het juiste adres. U kunt dan simpelweg vergelijken op ‘alleen stroom’ in het overzicht. Op basis van uw persoonlijke situatie kunt u in het overzicht dan direct zien welke aanbieder het voordeligste is.

Alleen gas nodig?

Beschikt u thuis over zonnepanelen die veel productie verzorgen en heeft u hierdoor alleen gas nodig? Ook daar kunt u op filteren in ons vergelijkingssysteem. U vergelijkt dan enkel en alleen de goedkoopste energieleverancier op basis van het gasverbruik.

Op zoek naar de goedkoopste energieleverancier zakelijk?

Wilt u kiezen voor de goedkoopste energieleverancier zakelijk? Dan zult u een andere energievergelijker moeten raadplegen. Voor zakelijke energiecontracten gelden er andere regelingen.

Veelgestelde vragen over de goedkoopste energieleverancier

Wilt u graag overstappen naar de goedkoopste energieleverancier? Dan zit u mogelijk nog met een aantal vragen. Hieronder volgt een overzicht met de veelgestelde vragen.

Wanneer kan ik overstappen naar de goedkoopste energieleverancier?

Als u wilt kunt u op ieder moment wel overstappen naar de goedkoopste energieleverancier. Toch is dat niet altijd verstandig. Uw huidige leverancier kan namelijk een overstapboete in rekening brengen indien u te vroeg overstapt. Dat is het geval bij contracten met een vaste looptijd. De resterende looptijd van uw huidige contract is hierbij van groot belang. Loopt uw contract bijna af? Dan kunt u een nieuw contract aanvragen. Ook wanneer u beschikt over een contract met onbepaalde looptijd kunt u overstappen.

Hoe kan ik mijn huidige contract opzeggen?

Wilt u graag overstappen naar de goedkoopste energieleverancier en zodoende uw huidige energiecontract opzeggen? Dan kunt u simpelweg overstappen van energieleverancier. U hoeft namelijk uw huidige contract niet op te zeggen. Dit wordt voor u gedaan door uw nieuwe leverancier.

Hoelang duurt de overstap?

Hoe lang het precies duurt voordat u de overstap heeft gemaakt verschilt per energieleverancier. Vooral de looptijd van uw huidige contract speelt hierin een belangrijk rol.

Beschikt u over een contract met onbepaalde looptijd? Dan duurt de overstap vaak twee tot zes weken na de twee weken bedenktijd. Beschikt u over een contract die nog twee maanden doorloopt? Dan start uw nieuwe contract op de einddatum van uw huidige contract.

Loopt uw contract nog langer dan twee maanden door? Dan kunt u eventueel ook nog wachten met de overstap of u kunt aangeven wanneer u het nieuwe contract wilt laten ingaan. Kies voor de datum wanneer uw huidige contract afloopt.

Moet ik een boete betalen?

Indien u wilt overstappen naar de goedkoopste energieleverancier kunt u een boete krijgen. Dat is echter alleen het geval wanneer u overstapt met een contract met bepaalde looptijd die langer doorloopt dan twee maanden. Het kan soms dus lonen om nog even te wachten met de overstap. Dat is afhankelijk van uw huidige contract.

Wat zijn de piek- en daluren?

Een elektriciteitsmeter bestaat meestal uit een of twee telwerken. Beschikt u over een elektriciteitsmeter met twee telwerken? Dan betaalt u een lager tarief tijdens de daluren ten opzichte van de piekuren.

Welk bedrag betaal ik iedere maand voor de goedkoopste energieleverancier?

Wilt u graag weten welk bedrag u maandelijks betaalt voor de goedkoopste energieleverancier? Dan kunt u het vergelijkingssysteem raadplegen. Op basis van uw postcode + huisnummer en energieverbruik berekent u gemakkelijk en snel welke deal het beste bij u past. Het termijnbedrag kan verschillen per leverancier. Dit wordt pas later vastgesteld nadat u uw energiecontract heeft afgesloten. Uiteraard wordt dit aan het einde van het jaar altijd verrekend.

Filtermogelijkheden

Als u wilt kunt u ook filteren op bepaalde zaken. Zo kunt u onder andere filteren op duurzaamheid, soort contract, energietarief of aanbieders. Hieronder leest u daar meer over.

Duurzaamheidsfilter

Als u op zoek gaat naar de goedkoopste energieleverancier denkt u vast niet direct aan groene energie. Toch bieden groene energieleveranciers eveneens goedkope energiecontracten aan. De top drie bestaat misschien zelfs wel uit energieleveranciers. Bij iedere aanbieder treft u een duurzaamheidsscore. Deze is onafhankelijk opgesteld door diverse partijen met behulp van testen.

Type contract

Indien u graag wilt besparen op uw energierekening kunt u het beste kiezen voor een eenjarig energiecontract. Deze zijn over het algemeen het voordeligste omdat u zodoende maximaal profiteert van uw welkomstkorting. U kunt ook kiezen voor een driejarig of vijfjarig contract, maar de kortingen zijn in verhouding lager. Daarmee krijgt u dus geen loyaliteitsbonus bij energieleveranciers. Met behulp van de filters kunt u eventueel filteren op het aantal jaren.

Filteren op aanbieders

Als u op zoek gaat naar de goedkoopste energieleverancier kunt u eventueel ook nog filteren op aanbieders. Toch raden we dat niet aan. Immers wilt u graag zoeken naar een aanbieder die het voordeligste is. Als u dan de goedkoopste energieleverancier weg filtert uit het systeem is dat niet bepaald handig! Kunt u echter niet kiezen tussen bepaalde leveranciers? Dan kunt u er uiteraard voor kiezen om wel te filteren.

Hoe kan ik overstappen naar de goedkoopste energieleverancier?

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier is erg eenvoudig. Daarvoor kunt u uw postcode + huisnummer en energieverbruik invoeren. Uw verbruik staat vermeld op uw meest recente jaarafrekening. Hiervan heeft u wellicht een papieren versie, maar vaak kunt u ook inloggen op uw account van uw leverancier. Indien u dit vooralsnog niet weet kunt u een schatting aangeven in het vergelijkingssysteem. Zo kunt u aangeven uit hoeveel gezinsleden uw gezin bestaat en hoe groot uw woning is. Op basis daarvan kan de rekentool een goede inschatting maken op basis van een Nederlandse gemiddelde op uw type woning.

Eventueel kunt u ook nog gebruikmaken van de eerdergenoemde filters. U kunt filteren op type contract, looptijd en aanbieder. Over het algemeen kunt u het beste kiezen voor een jaarcontract. Daarbij ontvangt u doorgaans de hoogste korting.

Heeft u het geschikte energiecontract gevonden? Dan hoeft u alleen nog maar te klikken op ‘aanvragen’. U vult simpelweg uw gegevens in en u ontvangt daarvan een bevestiging van de energiemaatschappij naar keuze.

14 dagen bedenktijd

Heeft u de bevestiging van de goedkoopste energieleverancier naar keuze ontvangen? Dan heeft u vanaf dat moment standaard nog 14 dagen wettelijke bedenktermijn als consument. Binnen deze termijn kunt u uw aanvraag eventueel nog kosteloos annuleren. U hoeft geen reden op te geven indien u binnen deze termijn wilt annuleren.

Overstapservice

Is de bedenkperiode reeds verstreken? Dan gaat uw nieuwe energieleverancier voor u aan de slag. De overstapservice zorgt voor een vlekkeloze overstap. Het oude contract wordt voor u opgezegd en er wordt een nieuwe ingangsdatum bepaald. Zo weet u zeker dat u geen dubbele kosten betaalt én bovendien weet u ook zeker dat u nooit zonder gas en stroom komt te zitten.

Meterstanden doorgeven

Zowel uw oude als uw nieuwe energieleverancier wil uw meterstanden graag weten. Indien u beschikt over een slimme meter zal dit automatisch worden doorgegeven. Uw oude leverancier gebruikt deze data voor uw eindafrekening en uw nieuwe leverancier gebruikt dit voor de vaststelling van de termijnbedragen. Beschikt u niet over een slimme meter of heeft u op afstand uitlezen uitgeschakeld? Dan dient u uw meterstanden handmatig door te geven. U ontvangt daarover meer informatie van uw leverancier.

Waarborgsom voor risicoklanten

Stapt u over naar de goedkoopste energieleverancier? Dan zullen zij standaard een kredietcheck laten uitvoeren door een externe partij. Op basis van uw betaalhistorie zult u negatief of positief uit deze check komen. Indien u een negatief advies krijgt zult u een waarborgsom moeten voldoen. Dat is alleen het geval wanneer u in het verleden betaalproblemen heeft gehad.

Onafhankelijk vergelijken

Via ons vergelijkingssysteem kunt u 100% onafhankelijk op zoek naar de goedkoopste energieleverancier. Via onze rekentool berekent u eenvoudig en snel welke deal het beste bij u past. De energiemaatschappijen geven hun tarieven aan ons door, waardoor wij altijd op de hoogte zijn van de actuele tarieven.

Heeft u nog vragen over de goedkoopste energieleverancier?

Wilt u graag overstappen naar de goedkoopste energieleverancier, maar heeft u nog vragen? Dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Op werkdagen zijn wij bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur en dan helpen wij u uiteraard graag. Daarvoor kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier.